Realme 10 inceleme: 90Hz ekran ve hızlı şarj destekli 5000mAh pile sahip

fwe ew 1

#İŞBİRLİĞİ

Realme, yeni teknolojileri daha erişilebilir hale getirerek akıllı telefon ve aiot pazarında fark yaratan küresel bir tüketici teknolojisi şirketi. Bu videomuzda da size, şirketin yeni ürünlerinden olan Realme 10 akıllı telefonundan söz edeceğiz. Bu ürün, gücünü MediaTek’in Helio G99 çipsetinden alıyor ve 90Hz tazeleme değeri sunan Amoled ekranıyla akıcı görüntüleri mümkün kılıyor.

Realme 10 akıllı telefon, MediaTek’in Helio G99 çipsetine sahip ve 90Hz tazeleme değeri sunan Amoled ekranıyla akıcı görüntüleri mümkün kılıyor.

Realme 10, 7.95mm kalınlıkta ve 178 gram ağırlıkta

Cihaz, gündoğumu beyazı ve gündoğumu siyahı olmak üzere 2 farklı renk seçeneğiyle teknoloji severlerin beğenisine sunuluyor. İki renk seçeneği de ışık altında farklı tonlar sunabiliyor ve bu, görsel sunumun zenginliğini kanıtlıyor.

Köşelerden yumuşatılmış hatlara sahip olan telefon, arka taraftaki ikili kamera sistemiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Ön tarafa geldiğimizde ise, selfie kameranın sol köşeye konumlandırıldığını görüyoruz. Realme, bu ürünün ekranında, çizilmelere ve darbelere karşı daha dayanıklı bir konumlandırma için Corning’in Gorilla Glass 5 koruma teknolojisini tercih ediyor.

Realme 10 inceleme: 90Hz ekran ve hızlı şarj destekli 5000mAh pile sahip

Telefonumuz 6.4 inç değerde ekrana sahip

Büyük elli kullanıcılar, bu ürünü tek elle rahatlıkla kullanabilecektir diye düşünüyoruz. FHD+ çözünürlük sunan ekran, 90Hz tazeleme değerine sahip. Böylece daha akıcı görüntüler sunulabiliyor. Bir diğer güzel detay ise, maksimum olarak 1000nit parlaklık değerine erişebiliyor. Bunun da anlamı, dış mekân kullanımlarında dahi başarılı görüntüleme sağlanabiliyor.

Ekranın dokunuşlara hızlı cevaplar verdiğini ve yumuşak kullanım hissiyatı oluşturduğunu da söyleyebiliriz.

Realme 10 akıllı telefon, gücünü MediaTek’in 6nm üretim süreciyle hazırlanan, CPU tarafında %25 performans artışı ve güç tüketimi tarafında da %20 tasarruf amaçlayan Helio G99 çipsetinden alıyor.

Bünyesinde 2.2GHz çalışma hızına kadar erişen işlemci çekirdekleri barındıran çipset, 8GB RAM ve 128GB dahili depolama değerleriyle performanslı deneyimlerinin önünü açıyor.

Ek olarak, üründe 8GB’a kadar sanal RAM desteği de mevcut. Yani boş disk alanınızı, RAM değerinizi artırmak için kullanabilir ve toplamda 16GB değerini görebilirsiniz. Bu, güçlü oyun ve uygulamaların daha performanslı çalışması adına elinizi güçlendirecektir.

Bir de ekleme yapalım. Ürünün 8GB RAM ve 256GB dahili depolamalı versiyonu, AnTuTu testlerinde 400 bin puanı geride bırakmayı başarıyor ve G99 kullanan telefonlar arasında birinci sıraya yerleşiyor.

Bildiğiniz gibi akıllı telefonlar, zaman geçtikçe çalışma performansı tarafında düşüşler gösterebiliyor. Realme 10’une, bu noktada 3 yıl sonra bile yüksek performans sunabildiği bildiriliyor ve hatta TÜV SÜD 36 Aylık Akıcılık Derecesi de var. Bu test, cihazın 8GB RAM ve 128GB dahili depolamalı versiyonuyla gerçekleştirilmiş.

Realme 10 inceleme: 90Hz ekran ve hızlı şarj destekli 5000mAh pile sahip

Telefonumuz, Android 12 işletim sistemiyle geliyor ve kullanımı kolay bir arayüzü var. Açıkçası biz, önümüzdeki dönemlerde Android 13 güncellemesini de bekliyoruz.
Deneyimlerimiz itibarıyla, cihazda PUBG ve Call of Duty gibi popüler oyunları akıcı performanslarda deneyimleyebildik ve uzun süreli oyun seansları sonucunda cihazda aşırı ısınma faktörüyle karşılaşmadık.

Unutmadan, telefonda bir tane hoparlör yer alıyor, ama yapılan geliştirmeler neticesinde güçlü işitsel detaylar sunabildiğini de söylemeliyiz. Realme, bunu UltraBoom hoparlör olarak adlandırıyor.

Realme 10’un arka tarafında yapay zekâ destekli ikili kamera sistemi var ve ana kameramız tam 50MP değerde. İkinci kameramız da 2MP değerde.

HDR, bokehli portre çekim ve ağır çekim video gibi detaylar sunabilen kamera kurulumu, özellikle gün ışığında güzel sonuçlar veriyor. Ana kameramızın f1.8 açıklık değeri var ve böylece iyi ışık alabiliyor ve gece çekimleri tarafında da sınıfına göre tatmin edici örneklerle karşılaşabiliyorsunuz.

Ön tarafa geldiğimizde ise, bizi 16MP selfie kamera karşılıyor. Filtre ve çeşitli makyaj efektlerini kullanarak güzel selfie’ler elde edebilirsiniz. Bokeh efekti, tabii ki sunuluyor. Video çekim tarafında da 1080p 30FPS değerde videolar çekebilir, Instagram ve TikTok gibi platformlarda arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Ürünümüz, bünyesinde Bluetooth 5.3 ve Wi-Fi AC gibi kablosuz bağlantı imkânlarına sahip. Bluetooth 5.3 tarafına ufak bir parantez açmak istiyoruz. Bu, akıllı cihazlarda yeni yeni görmeye başladığımız bir versiyon ve Realme 10’da olması sevindirici. Böylece daha iyi bağlantı ve güç kullanımı tarafında daha tasarruf mümkün oluyor.

Realme 10 inceleme: 90Hz ekran ve hızlı şarj destekli 5000mAh pile sahip

“Peki ya pil değeri ve şarj detayları nasıl?” diye soruyorsanız, bu sorularınızı da cevaplayalım…

Cihaz, 5000mAh pile sahip. Bu, tek şarj ile normal kullanımda 2, yoğun kullanımda da 1 günü rahatlıkla geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Böyle büyük bir kapasitenin doldurulması da önemli haliyle. Neyse ki hızlı şarj tarafında da güzel detaylar var.

Telefonumuz, 33w hızlı şarj desteğine sahip ve destekli adaptör, ürünün kutusunda geliyor. Yani ayrıca para verip almanıza gerek kalmıyor. Realme 10, 33W SUPERVOOC teknolojisi sayesinde pili yarım saatte %50 seviyesinde şarj edebiliyorsunuz.

Toparlamak gerekirse…

Realme 10, güzel tasarım detaylarına sahip. Akıcı ekranı ve hızlı şarj destekli geniş kapasiteli bir pili var. Android 12 işletim sistemli telefon, özellikle sosyal medya gezintileriniz ve arkadaşlarınızla iletişimde olduğunuz farklı platformlarda sizi rahat hissettirecektir. Tabii oyun performansları tarafında ve özellikle arka kamerayla gün ışığı fotoğrafçılığında sevindirici sonuçlar sunduğunu da tekrarlayalım.

Huawei FreeBuds 5 gerçek kablosuz kulaklık incelemesi