Realme 11 Pro+ inceleme: Türkiye’de üretilen belki de en iddialı telefon!

RFGERGAERTG

#İŞBİRLİĞİ

Realme 11 Pro+ akıllı telefonla karşınızdayız. Ülkemizde üretilen bu telefon, hem güzel tasarımı hem de güzel özellikleriyle ön plana çıkıyor. Her şeyden önce bu telefon, amiral gemisi katili olarak nitelendiriliyor. Bunun haklı gerekçeleri var diyebiliriz. 200MP değerde kamera, yanlardan kavislendirilmiş ekran, hızlı şarj desteği ve geleceği de düşünülerek konumlandırına 5G bağlantı özelliği gibi detaylar bu telefonda mevcut. Evet, tıpkı bir amiral gemisi telefonda görmek istediğimiz şeyler bunlar. Tabii dahası da var

Son yıllarda pek çok şirketin ülkemize yatırım yaptığını ve bu doğrultuda ekonomik fiyatlı telefon modellerinin Türkiye sınırları içinde üretildiğini görmeye başladık. Bu modeller, genellikle giriş seviyesine yönelik, gündelik kullanım ihtiyaçlarını karşılayabilen modeller oluyor. Realme 11 Pro+ ise, bu noktada ciddi bir seviye farkını ortaya koyuyor diyebiliriz.

Realme 11 Pro+, son dönemde tasarım detaylarıyla ilgimi çeken az sayıdaki telefondan bir tanesi. Gucci’nin tasarımcısıyla yol alan yetkililer, gerçekten fark yaratmayı başarmış. Özellikle gündoğumu beji renginin favorimiz olduğunu söylemeliyim. Bizim deneyimleme şansına eriştiğimiz model ise, astral siyahı oldu. Ürünün arka kasa tasarımı için “Premium vegan deri tasarım” detayı da paylaşılıyor.

8.2mm kalınlıktaki telefon, 183 gram ağırlıkta. Pürüzsüz arka yüzey ve yanlardan kıvrımlı tasarım, avuçta rahat bir tutuş hissi oluşturuyor. Tabii arka tarafta kamera dairesinin çıkıntısı dikkatlerden kaçmıyor. Ürün, beraberinde koruyucu şeffaf kılıfla geliyor ve bu kılıf sayesinde kamera çıkıntısının önemli ölçüde törpülendiğini söyleyebiliriz.

Realme 11 Pro+, 6.7 inç değerde ekrana sahip. FHD+ çözünürlük sunan bu ekran, pek çok güzelliği de beraberinde getiriyor.

Öncelikle bu ekran, yanlardan kavislendirilmiş bir ekran. Böylece yanlara kaydırırken sanki sonsuz bir ekranda hareket ediyormuşsunuz hissi oluşabiliyor. Daha önceki videolarda da bahsettiğim gibi, yıllardır kavisli ekranlı telefonlar kullanıyorum ve gerçekten bu tarz ürünler hoşuma gidiyor.

Ekranın bir diğer güzel yanı ise, 120Hz tazeleme değerini sunabiliyor olması. Bu, bir şeyler izlerken ya da oynarken daha net, akıcı detaylarla karşılaşmanız demek. Eh, ekran zaten ufak dokunuşlarla yumuşak kullanımı mümkün kılıyor, ki bir de yumuşak görüntüler eklendiğinde alacağınız haz da yüksek olacaktır.

Realme 11 Pro+ inceleme: Türkiye'de üretilen belki de en iddialı telefon!

Telefonumuz gücünü MediaTek Dimensity 7050 5G çipsetinden alıyor. 6nm üretim süreciyle hazırlanan bu çipset, yakın zamanda tanıtılmıştı. Bünyesindeki işlemci, 2.6GHz çalışma değerine kadar erişebiliyor.

Deneyimlediğimiz ürün, 12GB RAM ve 512GB dahili depolama değerlerine sahip. Ek olarak, isterseniz 12GB’a kadar sanal RAM değerini kullanabilir ve toplamda 24GB RAM değerini görebilirsiniz. Gerçekten de bir amiral gemisi telefonu rahatlıkla kıskandırabilecek detaylar bunlar.

Ayrıca, bu cihazın farklı RAM ve depolama seçenekleri sunan versiyonları olduğunu da belirtelim.

Android 13 işletim sistemiyle gelen telefon, kullanımı kolay bir arayüze sahip ve hem uygulama kullanımında hem de oyun deneyimlerimizde bir yavaşlamayla karşılaşmadık. Bu cihazda Call of Duty gibi bir oyunu, HD grafik paketiyle akıcı detaylarla oynayabilirsiniz. Üstelik, aşırı ısınma gibi can sıkıcı bir detay olmadan.

Ürünümüz, işitsel detayların sunumu tarafında da güçlü. Bunda çift hoparlör ve Dolby Atmos destekli sistemin payı büyük. Evde ya da ofiste kullanırken çoğu kez bir kulaklığa ihtiyaç duymadan hareket edebildik.

Gelelim kameralara

Telefonun arka tarafında yapay zekâ destekli üçlü kamera sistemi bulunuyor: 200+8+2MP dizilim var. Ana kamera, geniş açılı kamera ve makro kamera olarak sıralayabiliriz.

200MP değerdeki kameramız, aynı zamanda OIS, yani optik görüntü sabitleme sistemine de sahip. Böylece hareketli çekimlerde bile net detaylarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin, kedi gibi hareketli hayvanları fotoğraflamak zordur. Çünkü ani hareketler sonucu flu detaylarla karşılaşabilirsiniz. Ama OIS çözümü, flu sonuçların büyük kısmını ortadan kaldırıyor diyebiliriz. Ek olarak, zoom tarafında da 4X kayıpsız zoom detayı önemli. Kalite kaybı olmadan yakınlaştırma sayesinde örneğin bir konserdeyken daha iyi detayları kaydedebilirsiniz. Bir konser tutkunu olduğum için bu örneği vermek istedim.

Kameramız, video tarafında da 4K 30FPS ve 1080p 60FPS gibi seçenekler sunuyor. Sosyal medya paylaşımı detayını göz önünde bulundurarak 1080p 60FPS çekim seçeneğinin favorim olduğunu söyleyebilirim.

Ön tarafa baktığımızda ise Sony etiketli 32MP selfie kamerasını görüyoruz. Bu kamerayla diğer pek çok ön kameraya kıyasla daha geniş açılı selfie fotoğraf ve videolar çekebilirsiniz. Ayrıca, video çekerken arka plan detaylarını flu hale getirmeniz de mümkün. Oluşan kalite, sanki arka kamerayla video çekmişsiniz hissini mümkün kılıyor.
Ön kamerayla bokeh efektli portre fotoğraflar çekebilir, güzellik modunu deneyimleyebilir ya da isterseniz 1080p 30FPS videolar kaydedebilirsiniz.

Realme 11 Pro+ inceleme: Türkiye'de üretilen belki de en iddialı telefon!

Realme 11 Pro+, bünyesinde Bluetooth 5.2, NFC, Wi-Fi 6 ve 5G gibi gelişmiş kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip. Hem bugünü hem de geleceği düşünerek hareket edebilirsiniz.

Tabii tüm bu özelliklerin korkusuzca kullanılabilmesi için iyi bir pil kapasitesi ve hızlı şarj detayı gibi konular da önemli.

Ürünümüz, 5000mAh pile sahip ve bu pil, tek şarj ile yoğun kullanımda bir günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Şarj ihtiyacınız olduğunda ise, beraberinde gelen 100w SuperVooc şarj adaptöründen yararlanabilirsiniz. Evet, amiral gemisi modellerini kıskandıracak bir diğer özellik de bu hızlı şarj özelliği. Ürünü yaklaşık yarım saatte tamamen şarj edebiliyorsunuz ve bu çok iyi. Üstelik, ürünü şarj ederken şarj koruması da devreye giriyor ve bu sayede pilin en uzun sürede güvenli ve verimli kullanımı amaçlanıyor.

Toparlamak gerekirse Realme 11 Pro+, tasarımı ve özellikleriyle dikkatleri üzerine rahatlıkla toplayabilecek bir Android modeli. Cihazın Türkiye’de üretildiğini de tekrar etmeliyiz. Kendi adıma konuşmam gerekirse, şu sıralar özellikle kamera ve depolama detaylarını ön planda tutarak yeni bir telefon arayışındayım ve adaylarım arasına 11 Pro+’ın da girdiğini söyleyebilirim.

Xiaomi 13T Pro inceleme: Leica ortaklığıyla hazırlanan güçlü kameralar!