Razer Phone ne kadar dayanıklı?

razer phone 3

Oyun aksesuarı denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Razer, kısa süre önce yeni akıllı telefonu ile karşımıza çıkmıştı. Razer, firmanın ismini ön plana çıkartarak Razer Phone ismi ile tanıttığı akıllı telefonunu, oyun odaklı bir cihaz olarak lanse etmişti. SD 835 yonga setinden güç alan telefon sistemini 8GB RAM ile destekliyordu. Güçlü teknik özelliklerinin yanı sıra 4000 mAh gücünde bataryası ve 120Hz’lik ekranıyla da dikkat çeken Razer Phone, dıştan bakıldığında sağlam bir cihaz gibi görünüyordu. Peki gerçekte bu telefon ne kadar sağlam dersiniz? Telefonlara yaptığı acımasız sağlamlık testleriyle tanınan JerryRigEverything isimli YouTube kanalının bu haftaki konuğu Razer’ın yeni akıllı telefonu oldu. İşte telefonun sağlamlık performansı.

Razer Phone, çizilmelere karşı dayanıklı değil

JerryRigEverything, diğer telefonlar üzerinde uyguladığı klasik testleri Razer Phone üzerinde de uyguladı. Açıkçası, Razer’ın dayanıklı bir görünüme sahip olan telefonunun, gerçekte de dayanıklı olduğunu söylemek mümkün. Fakat yine de çizilme testlerinde ortaya çıkan sonuç kullanıcıları biraz rahatsız edebilir. Zira Razer Phone’un metal yüzeyinde ortaya çıkan çizikler oldukça kalıcı görünüyor.

Düşme ve yanma testlerinde de Razer Phone’un oldukça dayanıklı olduğunu söylemek mümkün. Keza bu testlerdeki hasarın sadece yüzeysel olduğu ve telefonun çalışmasına engel teşkil etmediğini görüyoruz.

Dip not olarak belirtelim. Kısa süre önce Avrupa’nın bazı bölgelerinde de satışa sunulan Razer Phone, henüz ülkemizde satılmıyor.