Razer Phone kamera sorunlarıyla boğuşuyor

razer phone

Oyun sektörünün önemli isimlerinden biri olan Razer, kısa süre önce satışa sunduğu Razer Phone ile resmen akıllı telefon pazarında boy göstermeye başlamıştı. Razer’ın oyun odaklı geliştirdiği akıllı telefonu, güçlü sistemi ile dikkat çekmişti. Razer, her ne kadar geliştirdiği telefonu oyun odaklı bir cihaz olarak lanse etse de bu bir akıllı telefondu. Dolayısıyla her akıllı telefondan beklenildiği gibi iyi fotoğraf yeteneklerine sahip olması gerekiyordu. Fakat Razer Phone’un fotoğraf söz konusu olduğunda önemli eksiklerinin olduğu ortaya çıktı.

Razer Phone kamera için güncelleme alacak

Yapılan bazı testler, Razer Phone’da yaşanan kamera sıkıntılarının yazılım odaklı olduğunu ortaya koydu. Bu konu üzerine bazı açıklamalarda bulunan Razer CEO’su Min-Liang Tan, Razer Phone’un kamera performansını geliştirmek üzere bazı yazılımlar üzerinde çalıştıklarını belirtti. Tan, bu yazılımların önümüzdeki günlerde Google Play Store üzerinden kullanıma sunularak, kamera uygulamasının güncelleneceğini açıkladı.

Güncelleme ile birlikte deklanşör hızında ve düşük ışık performansında fark edilir iyileştirmeler olacak. Ayrıca bu iyileştirmeleri takiben, telefonun kamera ayarlarında da bazı değişiklerin yapılacağı belirtiliyor.

Elbette tüm bunlar bir anda olmayacak. Razer, bu iyileştirmeleri aşama aşama gerçekleştirecek. Bu iyileştirmeleri 2018’in başında yayınlanacak olan Android Oreo güncellemesi takip edecek. Güncelleme ile portre modu, 60fps video kaydı ve bazı iyileştirmeler yapılacak.

Bu arada hala Razer Phone’un satış rakamlarına ilişkin herhangi bir veri paylaşılmış değil.

Galaxy A5 2018 bir kez daha ortaya çıktı