Oyun odaklı akıllı telefon; Razer Phone

razer

Daha çok oyuncu ekipmanları ile ismini duymaya alıştığımız Razer, resmen akıllı telefon sektörüne adım attı. Razer Phone ismi ile duyurulan yeni telefonu ile dikkatleri üzerine çeken firma, yine oyuncu kesimi hedef alıyor.

Razer Phone oyunculara ne vaat ediyor?

Bir süredir Razer’ın yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Hatırlanacağı üzere Amerikan kökenli firma kısa süre önce akıllı telefon üreticisi Nextbit’i satın almıştı. Bu satın alımın ardından Razer’ın akıllı telefon sektörüne girip girmeyeceği büyük merak konusuydu.

Satın alımın üzerinden çok geçmeden, Razer’ın oyuncuları odak noktasına alan yeni bir model üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Sonuç olarak geçtiğimiz gün Razer Phone resmiyet kazandı. Peki Razer Phone, oyunculara diğer telefonların sunmadığı ne gibi özellikler sunuyor?

Hemen peşin bir şekilde belirtelim. Razer Phone’un tasarım çizgisi biraz eski. Zira üst ve alt kısımda yer alan kalın çerçeveler direkt olarak dikkat çekiyor. 1440×2560 piksel çözünürlüğünde 5.7 inçlik ekrana sahip olan telefonun ekran/gövde oranı ise yüzde 73.22.

Ekran Resmi 2017-11-02 09.40.55

Gücünü Qualcom tarafından geliştirilen Snapdragon 835 yonga setinden alan telefon sistemini 8GB RAM ile destekliyor. 64GB dahili depolama alanına sahip olan cihazın MicroSD kart desteği de mevcut. 4000 mAh kapasitesine sahip ortalamanın bir tık üzerinde bir bataryadan beslenen Razer Phone, hızlı şarj özelliğine de sahip.

12 MP’lik ana kameraya 8MP’lik ön kameranın eşlik ettiği cihaz, 30 fps’te 4K video kaydı da gerçekleştirebiliyor.

Bu telefonun almaya değer olup olmadığını yapacağımız geniş bir dosya konusu yazısından takip edebilirsiniz.

GM Android Oreo güncelleme takvimi