Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player incelemesi

x x fge

#İŞBİRLİĞİ

Xiaomi’nin TV’lere yönelik hazırladığı TV box çözümleri, yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgiyle karşılanıyor. Bunun farkında olan yetkililer de kısa aralıklarla ürün ailesini güncellemeyi sürdürüyor. Bu yazımızda size Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player’dan söz edeceğiz.

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player, basit tabirle televizyonunuzu “güncel bir Android televizyon” olarak kullanmanıza imkân sunan bir cihaz. Eğer HDMI çıkışlı eski bir TV’niz varsa, güncel deneyimler için yeni bir TV’ye on binlerce lira para vermenize gerek yok. TV Box S 2nd Gen’i alarak ekonomik bir çözüm gerçekleştirebilirsiniz.

Bünyesinde ön yüklü olarak gelen popüler uygulamalar ve sesli komutla yönetim özelliği sayesinde, sadece birkaç saniyede favori içeriklerinize erişmeniz mümkün. “Hız ve kolay kullanılabilirlik”, zaten pek çok kullanıcının istediği şeydir. Xiaomi de bu cihazında bu istekleri karşılayabiliyor.

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player, siyah renkte ve 142 gram ağırlıkta. Minimal yapıda bir kutuyla geliyor ve ürün boyutlarının da ufak olduğunu söyleyebiliriz.

Ürünün önce güç kablosunu bağlıyor, sonrasında da HDMI kablo aracılığıyla TV’nize bağlıyorsunuz. Kutuda HDMI kablonun da geldiğini belirtelim. Bunlara ek olarak bir de sesli komut desteğine sahip kumandamız var.

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player incelemesi

Tabii ki cihazı verimli kullanabilmek için iyi bir kablosuz internet bağlantınız olmalı. İsterseniz bu cihazla Bluetooth kulaklıklarınızı, gamepad ve mouse’larınızı eşleştirebilirsiniz. Tabii mouse ve gamepad tarafında uyumsuz modeller de olabilir, uyarmakta yarar var. Zaten ürünün ana amacı da size güncel deneyimler sunabilmek ve popüler içerikleri keyifle izletebilmek.

TV Box’ımızın üzerinde bir tane ses çıkışı, bir tane HDMI 2.1 (Yüksek görüntü kalitesi için önemli) ve bir de USB 2.0 bağlantı noktası mevcut. USB bağlantı noktası sayesinde isterseniz USB bellek ve uyumlu harici disklerinizi de cihaza entegre edebilir, böylece favori Android APK dosyalarınızı, müziklerinizi ve videolarınızı da kullanabilirsiniz.

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player, gayet kullanışlı ve geçişlerin gayet seri olduğu bir arayüze sahip. Tasarımlar anlaşılır ve tüm uygulamalar rahatlıkla ayırt edilebiliyor. Netflix, YouTube, Disney+ ve Amazon Prime da dahil popüler içerik platformlarına sadece birkaç dokunuş ve sesli komutla erişim sağlayabiliyorsunuz.

Kendi adıma konuşmam gerekirse, yıllardır evdeki TV’mde Xiaomi’nin TV Box’larını kullanıyorum ve şimdiye dek ciddi bir sorunla karşılaşmadığımı söylemeliyim. Zaten TV yayınlarını takip etmiyorum ve bu tip cihazlar sayesinde hem YouTube hem de Netflix’te keyifle vakitler geçirebiliyorum. Yorgun bir iş gününün ardından eve gelip TV karşısında uyuya kalmak bazılarımız için keyiftir ve bu keyifte Xiaomi de katkı sunabiliyor.

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player incelemesi

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player: Biraz da teknik detaylara bakalım…

Ürün, 4K (3840 x 2160) çözünürlük sunabiliyor. Tabii bunun için televizyonunuzun da 4K çözünürlüğü desteklemesi şart. Bu sayede dijital platformlardaki içerikleri yüksek çözünürlüklü olarak izleyebilirsiniz. Ürünün Bluetooth 5.2 ve dual band Wi-Fi kablosuz bağlantı teknolojisine sahip olduğunu da belirtelim.

Görüntüleme tarafında dikkat çekici bir diğer detay ise, Dolby Vision ve HDR10+ desteğinin sunulması. Bunlar da daha canlı renkler, daha parlak detaylar ve daha derin siyahlar demek. Tabii bu tip detaylar için aslında güçlü bir TV’ye sahip olmanız da gerekiyor. Bir bakıma bu TV Box’ın hem eski hem de yeni televizyonlarla uyumlu olduğunu söyleyebiliriz. İşitsel tarafta da Dolby Audio ve DTS-HD desteği var. Yani uyumlu, kaliteli bir işitsel sisteminiz varsa, kendinizi bir sinema salonundaymış gibi hissedebilirsiniz.

Az evvel bahsederken ürünün hızlı geçişler sunan kullanışlı bir arayüzü olduğunu söylemiştik. Bu tarafta da işlemci performansı ve RAM kapasitesi önemlidir. Cihazımızda 4 çekirdekli Cortex-A55 işlemcisi, 2GB RAM ve 8GB kapasite bulunuyor. İşletim sisteminin de Google TV olduğunu belirtelim. Evet, bir süreliğine izlemeye ara vermek isteyenler için uyumlu oyunlarla da keyifli vakitler geçirilebilir.

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player incelemesi

Biraz da kumandamıza göz atalım…

Ürünün kumandası, eski kumandayla benzer tasarım detaylarına sahip ama tabii dahasını sunuyor.

Kumandanın sade, kullanımı kolay bir yapısı var. 360 derece Bluetooth ve kızılötesi destekli kumanda, üzerinde Xiaomi TV+, Netflix, Amazon Prime Video ve YouTube gibi platformlara hızlı erişim için tuşlar sunuyor. Bunlara ek olarak bir de Apps tuşu var, ki böylece uygulamalarınıza hızlıca erişebiliyorsunuz.

Kumandanın işe yarar bir diğer özelliği ise, üst kısımdaki mikrofon tuşu. Bu tuşa bir kez bastıktan sonra sesli komut veriyor ve birkaç saniye içerisinde sonuçları TV’de görebiliyorsunuz. Ben, bu özelliği YouTube’ta içerik ararken çok kullanıyorum ve genellikle doğru sonuçlarla karşılaşıyorum.

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player incelemesi

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player’ın ilk nesle kıyasla ne gibi farkları var?

Bu kez Cortex-A53 değil, Cortex-A55 işlemcisi var ve bu da daha iyi performans demek. RAM ve depolama tarafında aynı değerleri görüyoruz. İki ürün de 4K çözünürlüklü içerikleri oynatabiliyor. Tabii bu cihazın daha güncel Android işletim sistemi sürümüne sahip olduğunu, dolayısıyla önümüzdeki yıllarda da ilk versiyona kıyasla daha iyi performans sunabileceğini düşünüyoruz.

İlk nesil cihazda Bluetooth 4.0 desteği varken bu üründe 5.2 sürümünü görüyoruz. Yani daha güçlü kablosuz bağlantı, daha düşük gecikme süresi mümkün oluyor.

HDMI sürümü tarafında da bu yeni cihazın daha güncel olduğunu görüyoruz. HDMI2.0a değil, 2.1 var. Ayrıca hem HDR 10+ hem de Dolby teknolojileri yardımıyla daha kaliteli görsel ve işitsel detaylara erişim mümkün.

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player 2nd Gen, ülkemizde 1665 TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Anker Soundcore Liberty 4 NC gerçek kablosuz kulaklık incelemesi