Monster Pusat Ghost Pro kablosuz oyuncu mouse incelemesi

ht htr hr

#İŞBİRLİĞİ

Monster Notebook, oyunculara yönelik çözümlerini sürdürüyor. Şirket, yakın zamanda özel bir etkinlik gerçekleştirmişti ve bu etkinlikte Donanım Günlüğü ekibi olarak biz de yerimizi almıştık. Oyuncuların geneline yönelik uygun fiyatlı ve performanslı çözümler sunma amacıyla hareket eden Monster, pek çok yeni ürününü tanıtmıştı. Bu ürünlerden bir tanesi de Pusat Ghost Pro idi. Yani amiral gemisi seviyesinde kablosuz oyuncu kulaklığı. Ürün, rakiplerine kıyasla ciddi avantajlara sahip. Şimdi detaylara birlikte göz atalım isterseniz.

Pusat Ghost Pro kablosuz oyuncu mouse’u, iki farklı renk seçeneğine sahip. Bunlar, siyah ve beyaz. Beyaz renk açıkçası çok hoş görünüyor ama siyah renk de günümüz donanımlarına uyumlu bir yapıda. Hem beyaza kıyasla kolay kolay kir göstermeyecektir. Tabii bu tip ürünleri kısa aralıklarla, nemli yumuşak bir bezle temizlemenizi öneriyoruz. Zira ortamdaki tozlar ve ter faktörü sebebiyle can sıkıcı sonuçlar oluşabilir.

Monster Pusat Ghost Pro kablosuz oyuncu mouse incelemesi

Sade, kullanışlı ve çok hızlı!

Cihaz, oldukça kaliteli bir tasarım malzemesiyle hazırlanmış. Hem oldukça hafif de. Sadece 54 gram ağırlıktaki bir oyuncu mouse’undan söz ediyoruz. Tasarım detaylarına bakıldığında, sadeliğin ön plana çıktığını ve aslında avuçta sağlam tutuş hissi sağladığını ve parmakları yormadan tıklamalara imkân sunabildiğini görüyoruz.

Mouse’umuz, 2.4GHz kablosuz bağlantı teknolojisiyle saniyeler içinde kullanıma hazır hale geliyor. Sade yapısı sayesinde avuca rahatlıkla konumlanıyor ve sağlam tutuş hissi sayesinde dakikalar için ürüne alışabiliyorsunuz. Ürünün programlanabilir 6 tane tuşu bulunuyor. Silah değiştirme, cephanelere erişim, bombalar ve diğer detayları hızlıca kullanabilmek için bu tuşlar işinize yarayacaktır.

Monster Pusat Ghost Pro kablosuz oyuncu mouse incelemesi

Üst seviye Pixart PAW3395 sensörüyle geliyor. Tam 26 bin DPI değeri var!

Güçlü bir sensör, özellikle online karşılaşmalarda, zamanla yarıştığınız anlarda işinize en çok yarayacak unsurlardan bir tanesidir. Pusat Ghost Pro da Pixart PAW3365 ile geliyor. Zaten mouse’un alt yüzeyi gayet kaygan ve çoğu kez bir mousepad’e ihtiyaç duymadan da yol alabiliyorsunuz. Bir de performanslı sensör olduğunda, açıkçası zincirlerinizi kırıp kendinizi öne atabiliyorsunuz. Özellikle Quake Champions ve DOOM Eternal gibi hızlı oyunları oynarken bu mouse’un da onlara ayak uydurabildiğiniz, dolayısıyla deyim yerindeyse “zeminde yağ gibi kayıp gittiğimi” söyleyebilirim.

Hem bu üründe Kailh GM4.0 mekanik anahtarın kullanıldığını da belirtelim. Genelde mouse’larda 60 milyon tıklama ömrü sunulmaz. Ama burada sunuluyor işte. Bu da hem yüksek performans hem de uzun ömürlü kullanılabilirlik demek.

Monster Pusat Ghost Pro kablosuz oyuncu mouse incelemesi

Yazılım desteği

Pusat Ghost Pro oyuncu mouse’u için resmi yazılımını kullanmanızı öneriyoruz. Bu yazılımı Monster’ın sitesine giderek ücretsiz indirebiliyorsunuz. Böylece ince ayarlar yapabilir, oyunlar için ayrı ayrı profil dosyaları oluşturabilir ve mouse’un arka kısmında yer alan RGB Monster logosu için farklı aydınlatma tercihlerini kullanabilirsiniz.

Monster Pusat Ghost Pro özellikleri:

Sensör: PixART PAW3395
Renk seçenekleri: Siyah ve beyaz
Ağırlık: 56 gram
DPI değeri: 26 bin
Tuş sayısı: 6
Mouse tipi: Optik
Bağlantı türü: Kablosuz 2.4GHz
RGB: Var
Tıklama ömrü: 60 milyon tık.

Razer Hammerhead HyperSpeed oyuncu kulaklığı inceleme