Galaxy Z Fold 5 Güncellemesi Merak Uyandırdı – Neler Değişti?

Galaxy Z Fold 5 güncellemesi

Samsung’un katlanabilir amiral gemisi Galaxy Z Fold 5 kullanıcılarına müjdeli haber geldi. Haftalardır beklenen güvenlik güncellemesi sonunda yayınlandı. İşte yeni yazılımın getirdikleri ve cihaz sahiplerini nelerin beklediği.

Samsung, Galaxy Z Fold 5 için Eylül 2024 güvenlik yamasını sonunda yayınladı. Birkaç hafta önce One UI 6.1.1 güncellemesini alan cihaz, Ağustos güvenlik paketiyle kullanıcılarını koruma altına almıştı. Ancak şimdi yeni güncelleme ile cihaz, en güncel yazılım düzeltmelerine kavuştu. Bu güncelleme, cihazın güvenliğini bir adım daha ileri taşıyor.

Galaxy Z Fold 5 Güncellemesi: Uluslararası ve Amerikan Modelleri İçin Yayında

Güncelleme ilk olarak Galaxy Z Fold 5’in uluslararası ve ABD versiyonlarına ulaşıyor. Cihaz kodları SM-F946B (uluslararası) ve SM-F946U1 (ABD) olan modeller için yayınlanan bu yazılım, F946BXXS3DXI3 sürüm numarasıyla geliyor. Kullanıcılar için kritik olan bu güvenlik güncellemesi, özellikle cihaz güvenliğini sağlamaya odaklanmış durumda.

Galaxy Z Fold 5 güncellemesi

Bu güncelleme, ne yazık ki kullanıcılara yeni özellikler getirmiyor. Ancak güvenlik tarafında oldukça önemli bir adım atılmış durumda. Samsung, bu yazılım güncellemesi ile 67 farklı sistem açığını kapattığını belirtiyor. Dolayısıyla, Galaxy Z Fold 5 kullanıcılarının en kısa sürede bu güncellemeyi cihazlarına indirip yüklemeleri büyük önem taşıyor.

Galaxy Z Fold 5 Güncellemesi: Türkiye’deki Kullanıcılar İçin de Yolda

Samsung’un güncellemeyi kademeli olarak dağıtmaya başladığı biliniyor. Bu da demek oluyor ki Türkiye’deki Galaxy Z Fold 5 kullanıcıları da çok yakında bu güncellemeye ulaşabilecek. Güncellemenin ülkemizdeki cihazlara ulaşması için uzun süre beklemek gerekmeyecek.

Güncellemenin size ulaşmasını beklemek istemiyorsanız, manuel olarak da kontrol edebilirsiniz. Bunun için telefonunuzun “Ayarlar” bölümüne girip, “Yazılım Güncelleme” sekmesine tıklayarak “İndir ve Yükle” seçeneğine dokunmanız yeterli olacak. Böylece yeni güvenlik yamalarını hemen cihazınıza yükleyebilirsiniz.

Siz bu güncelleme hakkında ne düşünüyorsunuz?

Galaxy Z Fold 5 SPen yuvasıyla mı gelecek?