Pokemon oyunu akıllı saatlere geliyor! İşte detaylar

Pokemon oyunu akıllı saatlere geliyor! İşte detaylar

Nintendo’nun ikonik oyun serisi Pokemon, yaklaşık iki buçuk yıl önce Japonya’da çıkış yaptı. Oyunun sadece ABD’de değil, diğer birçok ülkede de muazzam popülariteye ulaşması sadece birkaç yıl aldı. Şimdi akıllı saatlerinizde oynayacabileceğiniz Pebblemon geliyor. Oyunun geliştiricileri Pebblemon2u “bileğinizde mini bir Pokemon macerası” olarak tanımlıyor.

Pebble, akıllı giyilebilir cihazların vaadini gerçekten yerine getiren ilk akıllı saatti. Ancak varlığı uzun sürmedi. Şirketin artık mevcut olmamasına rağmen, akıllı saatleri hala iyi çalışıyor ve geliştiriciler, Pebblemon yeni bir oyun sunuyor. Söz konusu akıllı saatler olunca Pebble markası kullanan pek insan yok. Fitbit markayı 2017’de satın almıştı. Bu sayede markanın kullanırlığı biraz artmış oldu. Pebblemon için oyun geliştiricisi Harrison Allen, tıpkı Pokemon gibi, Pebble akıllı saatin üzerindeki düğmeler yardımıyla Pebblemon oynayabileceğinizi söylüyor.

Pokemon oyunu akıllı saatlere geliyor! İşte detaylar

Oyun klasik pokemon oyununa benziyor. Seviye atladıkça farklı karakterlerle karşılaşmaya başlıyorsunuz. Pebble’ın kurucusu Eric Migicovsky, Twitter’da Pebblemon’un bir Pebble akıllı saatinde nasıl çalıştığını gösteren bir video yayınladı. Oyun, akıllı saatlerde kolaylıkla ve teknik bir aksaklık olmadan çalışabiliyor. Videonun başlığında “5 yıl geçmesine rağmen geliştiriciler hala yeni oyun motorları ve Pebblemon for Pebble gibi güzel oyunlar inşa ediyor. İnanılmaz” ifadeleri kullanıldı. 31 saniyelik klip, akıllı saatin sağ tarafında bulunan iki düğme yardımıyla oyundaki bir aşamanın nasıl geçildiğini gösteriyor. Pokemon hayranıysanız ve oyunlarını oynamayı seviyorsanız oyun sizin için ideal olabilir. Aşağıdaki linkten oyunun oynanışını izleyebilirsiniz.

Türkiye orman yangınları konusunda çok zayıf: Akdeniz ve Ege ile bitmeyecek