Yeni Range Rover Velar SVR markanın en hızlısı olacak!

Yeni Range Rover Velar SRV markanın en hızlısı olacak

İngiliz arazi aracı üreticisi Land Rover, yüksek performanslı SUV modelini Ekim ayında piyasaya çıkaracak. Yenilenen Range Rover Velar SVR, 542 beygir gücündeki devasa bir motor ile gelecek. Bununla birlikte yeni modelin Haziran ayında piyasaya çıkması beklenen BMW X6 M ve Jaguar F-Pace SVR için güçlü bir alternatif olacağı biliniyor.

Jaguar Land Rover, yeni Range Rover Velar SVR için 5.0 litrelik supercharged V8 motor kullanılacağını doğruladı. 542 beygir güç ve 502 lb ft tork üretimine sahip bu motor Velar SVR’yi markanın en hızlı modeli yapıyor.

Son testini Nürburgring’de geçen Velar SVR, markanın özel araç operasyonları bölümünün yüksek performans donanımlarını barındıran en hızlı ve en ucuz model olmaya aday. Ayrıca alüminyum ağırlıklı gövde yapısına sahip olan Velar 1.8 tonluk ağırlığı ile BMW X6 M’den 465, Sport SVR’den ise 500 kg daha hafif bir yapıya sahip.

Velar SVR, tahmini 90.000 avro fiyat etiketiyle Ekim 2018’de piyasaya çıkacak. Bu Range Rover Sport SVR’den 10.000 avro daha ucuz olacağı anlamına geliyor. 

Ford Mustang Shelby GT500 geri dönüyor!