Harman Kardon Invoke fiyatı belli oldu!

harman kardon

Akıllı hoparlör pazarına girecek olan önemli isimlerden Harman Kardon’un Invoke isimli cihazının fiyatı belli oldu. İşte Harman Kardon Invoke fiyatı.

Özellikle 2017 yılında önemli bir sıçrama yapan akıllı hoparlör sektörü, 2018’de de hızlı bir biçimde büyümeye devam edecek gibi görünüyor. Bilindiği üzere bu pazara Amazon ve Google öncülük ediyor. Hatta Amazon’un şu anda Echo serisi ile pazarda yüzde 70’in üzerinde bir paya sahip olduğunu da söylemek mümkün. Fakat Apple HomePod ve Harman Kardon Invoke gibi ürünlerin satışa sunulmasıyla bu oran daha da düşecektir.

Amazon ve Google, akıllı hoparlör pazarına öncülük etmelerine karşın global ölçekli yayılıma pek ayak uyduramadılar. Ayrıca, bu hoparlörlerin başka ülkelerde satışa sunulması için gerekli olan dil desteği firmaları zor durumda bıraktı. Fakat bu durumun da yavaş yavaş aşıldığını görüyoruz.

Önümüzdeki dönemde sektörde boy gösterecek olan isimlerden birisi de Harman Kardon. Dünyaca ünlü ses sistemleri markası Harman Kardon Invoke isimli hoparlörü ile kullanıcıların karşısına çıkacak. İçerisinde Microsoft’un dijital sesli asistanı Cortana’yı barındıracak olan hoparlörün ilk etapta Amerika’da satışa sunulması bekleniyor.

Ekim ayının sonlarına doğru raflardaki yerini alması beklenilen ürün için belirlenen etiket fiyatı ise 150 dolar. Açıkçası bu ücretin Amazon Echo ve Google Home’un fiyatının üzerinde olduğunu söylemek mümkün. Tabi ki bu yüksek fiyat etiketi Invoke’un satışlarını nasıl etkiler, orası şimdilik muamma.