Volvo XC60 yılın otomobili ödülünü kazandı!

Volvo XC60 yılın otomobili ödülünü kazandı

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, orta boyutlardaki kompakt SUV modeli XC60 ile New York’a çıkarma yaptı. Volvo XC60, New York Motor Show’da  Yılın Dünya Otomobili Ödülü’nü kazandı. Bu, markanın dünya çapında aldığı en büyük ödüllerden birisi. Diğer finalistler Range Rover Velar ve Mazda CX-5 hariç 33 rakibini daha geriden bırakan XC60, markasını en üst noktaya taşımayı başardı. Değerlendirmeler ise toplamda beş farklı kategoride gerçekleşti.

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, 2010 yılında Çinli otomotiv devi Geely tarafından satın alındı. Bu tarihten sonra Volvo önlenemez bir yükselişe geçti.

Volvo CEO’su Hakan Samuelsson, XC60’ın ödül almasından hemen sonra “Şirketimiz için yaptığımız emek ve yatırımların karşılığını almaktan çok mutluyum. XC60, son üçe kalana kadar zorlu rekabetlerden geçti. Ancak bu ödülü alabilmesi Volvo’nun dünya çapındaki tüm müşterilerine hitap eden iyi bir tasarım, performans ve güvenlik anlayışının olduğunu gösteriyor” dedi.

Geçtiğimiz son iki yılda bu ödülü sırasıyla MazdaMX-5 ve JaguarF-Pace modelleriyle almıştı. Öte yandan New York Motor Show’da ödül alan başka markalar da var. İşte ödül alan diğer markalar ve araçları; 

Nissan, Leaf elektrikli otomobili ile “World Green Car” ödülünü aldı.

İngiliz arazi aracı üreticisi Land Rover ise Range Rover Velar ile “Dünya Otomobil Tasarımı” ödülünü aldı.

BMW M5 modeli “Dünya Performans Otomobili” seçildi.

Alman otomotiv devi Audi ise A8 modeli ile “World Luxury Car” sıralamasında zirvede yer alıyor.

New York Otomobil Fuarı başkanı John LaSorsa fuarın başlangıcında yaptığı açıklamada “New York Uluslararası Otomobil Fuarı olarak otomobil endüstrisinin en iyilerini tanıtmaktan çok memnunuz. Ayrıca Dünya Otomobil Ödülleri’ni dağıtmak çok gurur verici” dedi.

Mercedes-AMG C63 yenilendi! İşte Detaylar