Qualcomm yeni yonga seti için ilk adımı attı

Snapdragon 875

Akıllı telefon dünyasının en önemli yonga seti üreticilerinden biri olan Qualcomm yeni yonga setini resmen tanıttı.

Qualcomm yeni yonga seti için ilk adımı attı. Akıllı telefon dünyasında yonga seti denildiğinde akla evvela iki isim gelmektedir ki bunlar da Qualcomm ve MediaTek’tir. Her ne kadar bu rekabette önde olan isim oldukça uzun bir süre için Qualcomm olsa da, özellikle son bir iki yıldır MediaTek’in öne geçtiği ve bu zaferi de Dimensity 9000 yonga setine borçlu olduğu belirtiliyor.

Qualcomm yeni yonga seti

Öte yandan Qualcomm’un piyasada bulunan en yeni yonga seti konumunda olan Snapdragon 8 Gen 1 performansıyla alkış toplasa da, özellikle güç tüketimi konusunda bir hayli sıkıntılar yarattığı ve bu nedenle gözden düştüğü biliniyordu. İşte bu soruna çare bulmak isteyen Qualcomm, çareyi bu yonga setini güncellemekte ve önceliği de performanstan ziyade verimliliğe vermekte buldu.

Qualcomm yeni yonga seti

Qualcomm yeni yonga seti için ilk adımı attı

Aslında bir süredir Qualcomm’un yeni yonga seti hakkında sızıntılar geliyordu. Ancak bu sızıntılarda kullanılan isim Snapdragon 8 Gen 1 Plus şeklindeydi. Bununla birlikte Amerikalı teknoloji devi, hayranlarını şaşırtarak ismi Snapdragon 8+ Gen 1 şeklinde duyurdu. Tabi isim ne olursa olsun bizim ilk baktığımız şey performans ve verimlilik rakamları olacaktır.

Qualcomm yeni yonga seti

Yapılan ilk açıklamalara göre yeni yonga seti selefine göre %10 oranında daha fazla performans sergileyecek. Ancak asıl iyileştirme verimlilik alanında yapılmış. Snapdragon 8+ Gen 1, önceki versiyonuna göre tam %30 oranında daha az güç tüketimi vadediyor.

Bunun manası, yeni yonga seti eskisine göre en az 1,5 saat daha uzun video izlemeye ya da neredeyse 6 saate kadar daha fazla telefon görüşmesi yapabilmeye imkan sağlayacak. Bakalım bu yeni nesil yonga setiyle satışa sunulan ilk telefon olma başarısını hangi marka model yakalayacak.

Honda ilk elektrikli SUV’u Prologue’u tanıttı