Qualcomm Snapdragon Zirvesi’ne Xiaomi, Sony ve OnePlus katılacak

Snapdragon 875

1 Aralık’taki Qualcomm Snapdragon Zirvesi’ne Xiaomi, Sony ve OnePlus firmalarından üst düzey yöneticilerin katılacağı açıklandı.

Qualcomm, Snapdragon Zirvesi için hazırlanıyor. Mobil yonga seti devi, 5G bağlantısı içeren yeni bir Qualcomm Snapdragon yonga seti grubunu 1 Aralık’ta resmi olarak tanıtacak. Bu etkinlikte şirketin merakla beklenen Snapdragon 875’i tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu, ABD merkezli bir üretici tarafından yapılan ilk 5nm yonga seti olacak.

Ancak şirket, 765G’nin yerini alacak olan söylentilere göre Snapdragon 775G gibi diğer segmentler için de yeni çipler de tanıtabilir. Son fakat en az değil, “uygun maliyetli” bir amiral gemisi SoC olarak hareket edecek bir Qualcomm Snapdragon 870 yonga setinin gelişine işaret eden söylentiler var. Son haberlere göre, Xiaomi, OnePlus ve Sony’den bazı yüksek profilli yöneticiler etkinlikte konuşma yapmak için orada olacak.

Rapora göre, etkinliğe katılacak olan önemli teknoloji yöneticileri arasında Xiaomi CEO’su Lei Jun, Sony Mobile Başkanı Mitsuya Kishida ve OnePlus’tan Kyle Kiang yer alacak.

Etkinliği Qualcomm başkanı Cristiano Amon açacak. Ancak, üst düzey yöneticiye diğer Verizon ve NTT Docomo temsilcileri de sahnede katılacak. Bunların sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’daki en büyük iki operatör devi olduğunu belirtelim.

Xiaomi, Sony ve OnePlus bu yılki Qualcomm Snapdragon Teknoloji Zirvesi’nde büyük rol oynayacak

Etkinliğe üst düzey yetkililer katılacağı için ki günlük etkinlik sırasında büyük duyurular yapılmasını bekliyoruz. Söylentilere göre Xiaomi, Mi 11 serisini Snapdragon 875 ile getirmeyi planlıyor. Mi 11 ailesi 2021 başlarında duyurulacak. Aynı yonga setine sahip Sony Xperia 1 III hakkında da söylentiler de ortada dolaşıyor. Son olarak, OnePlus 9 modelinde de SD 875 yonga seti kullanılacak. Yani bu üç dev ismin etkiliğe katılması çok doğal görünüyor.

OnePlus 9 nasıl olacak? CEO açıkladı

Qualcomm ana notlarının birden fazla platformda yayınlanacağını belirtmek gerekir. Şirket, ilgilenen tüm izleyicilerin etkinliğe erişebilmesini sağlamak istiyor. COVID-19 salgınının olduğu bu günlerde olaylar halka açılamadığından şirketler uyum sağlamaya çalışıyor. Qualcomm’un Snapdragon Teknoloji Zirvesi 1 ve 2 Aralık’ta Hawaii’de gerçekleşecek.

Qualcomm

Önümüzdeki yıl 5G akıllı telefon sayısı ikiye katlanacak. Bu nedenle, bu segment için hangi Qualcomm’un hazırlandığını merak ediyoruz. MediaTek zaten 5G destekli yonga setlerini uygun fiyatla müşterileri ile buluşturuyor.

Yeni Dimensity serisinin bazı yönlerden Qualcomm’un sunduğundan daha modern ve uygun maliyetli olduğunu söyleyebiliriz. Qualcomm da MediaTek’in gerisinde kalmamak için Snapdragon 765G ve Snapdragon 690 orta sınıf işlemcilerini güncelleyecek gibi görünüyor.