OnePlus 9 nasıl olacak? CEO açıkladı

OnePlus 9

OnePlus 9 hakkında firmanın CEO’su Pete Lau sessizliğini bozdu. Şimdiye kadar sızdırılan görseller gerçeği yansıtmıyormuş. İşte detaylar.

Çinli firma, OnePlus 8T’yi yeni piyasaya sürmüştü. Ancak görünüşe göre firma şimdilerde OnePlus 9’u tanıtmaya hazırlanıyor. 2021’in 2. çeyreğinde tanıtılması beklenen telefon hakkında bu zamana kadar bir çok şey yazılıp çizilmişti. Bugün ise firmanın CEO’su Pete Lau tarafından sızdırılan bilgiler hakkında açıklama geldi.

Telefonun tasarımını ortaya çıkaran bir dizi sızdırılmış render görseli ortaya çıkmıştı. Kare kamera kurulumuyla arka taraftaki Galaxy S20 FE’ye oldukça benziyordu. Ayrıca telefonda kavisli bir ekranın olacağı renderlarda ortaya çıkmıştı. Ancak Pete Lau’ya göre bu render görselleri gerçeği yansıtmıyor.

iPhone 6S ve iPhone SE iOS 15 için kötü haber geldi işte merak edilen tüm detaylar

OnePlus’ın CEO’su Pete Lau, sızdırılan tasarım hakkında bir yorum yaptı. Şirketin en üst düzey yöneticisine göre; “Hiçbir tasarım değişmez değildir. Çünkü öyle olsaydı, çok hafif bir akıllı telefon olmazdı”. Başka bir deyişle Lau, OnePlus 9 Pro’nun muhtemelen sızdırılan renderların tasvir ettiği gibi görünmeyeceğini belirtiyor.

Pete Lau’nun tweetinin ikinci kısmı oldukça açıklayıcı. Temel olarak telefonun oldukça hafif olacağını onaylıyor. Örneğin OnePlus 8 Pro, 199 gram ağırlındaydı. Dolayısıyla halefinin ağırlığı muhtemelen 180 ila 190 gram arasında azalacak.

Bazı raporlar, OnePlus 9’un tepe modeli olan Pro ve ana sürümünün Mart ayı sonunda geleceğini belirtiyor. Amiral gemilerinin ikilisi, 5nm mimarisi ve Cortex-X1 çekirdeği sayesinde cihazları benzeri görülmemiş bir performans düzeyine taşıyacak Qualcomm’un Snapdragon 875 SoC ile gelecek. Cihazlar ayrıca kutudan çıkar çıkmaz OxygenOS 11 ve en azından 65W hızlı şarj ile gelecek.