Qualcomm CEO’sundan bomba Apple açıklaması!

apple

Mobile World Congress 2023 yani kısaca MWC, İspanya’nın Barcelona şehrinde başladı. Etkinliğe birçok teknoloji devi katıldı. Bu isimlerden birisi de Qualcomm. Şirketin CEO’su Cristiano Amon, MWC’de Apple‘la ilgili konuştu ve bir iddiayı da gayriresmi olarak onaylamış oldu.

Qualcomm CEO’su Cristiano Amon, MWC’de The Wall Street Journal’a verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Amon, “Apple’ın 2024’de kendi modemini yapmasını bekliyoruz. Eğer Apple, bizim modemimize ihtiyaç duyarsa, adresi biliyor” dedi. Apple’ın 5G modem geliştirdiği uzun zamandır iddialara konu olmuştu. Cristiano Amon, yaptığı yorumla 5G modem söylentisini de doğrulamış oldu.

iPhone 14 ailesi de dahil olmak üzere iOS cihazlardaki 5G modemlerin hepsi Qualcomm’a ait. Ancak Cupertinolu devin kendi modem çipi üzerinde çalıştığı da birkaç kez raporlanmıştı. Hatta analist Ming-Chi Kuo kısa süre önce yaptığı açıklamalarda, Apple’ın yeni iPhone SE’yi yeniden geliştirmeye başladığını ve telefonda kendi 5G modemini kullanacağını söyledi.

apple

5G modem yılan hikayesine dönmüş bir mevzu. Daha önce farklı kaynaklar tarafından şirketin 5G çipinde tasarım problemleriyle karşılaştığı ve bu yüzden geliştirmekten vazgeçtiği belirtilmişti. Fakat Ming-Chi Kuo’nun açıklamaları ve Qualcomm CEO’sunun yaptığı yorum, teknoloji devinin 5G modemi tamamen rafa kaldırmadığını, sorunları çözüp, geliştirdiğini ortaya koyuyor.

Cristiano Amon’a göre Cupertino merkezli şirketin kendi 5G çipini en az bir iPhone 16 modelinde kullanması mümkün. Belki 5G modem, iPad ailesinde de kullanılabilir. Diğer yandan Ming-Chi Kuo’ya göre 5G modem yeni iPhone SE’de yer alacak. Açıkçası modemin tam olarak hangi cihazda ve modelde kullanılacağı belli değil.

Yeni iPhone SE’nin özellikleri ortaya çıktı