Intel 5G pazarından çekildi!

Intel 5G

Intel 5G pazarından bugün sürpriz bir şekilde çekildiğini açıkladı. Intel 5G pazarından çekilip sadece altyapı için destekte bulunacak. Donanım ücreticisi ayrıca nesnelerin interneti ve işlemcilere odaklanacağını belirtiyor.

5G pazarında iki dev olan Qualcomm ve Intel, gelecek için birçok önemli planlarını paylaşmıştı. Ancak bugün Intel sürpriz bir şekilde 5G pazarından çekileceğini açıkladı. Intel, cihazlar için 5G modem üretmekten vazgeçtiğini belirtti. Donanım devi 5G pazarından çekilmesinin ardından nesnelerin interneti, bilgisayar işlemcileri ve veri odaklı cihazlara odaklanacağının altını çizdi.

Intel 5G pazarından neden çekildi?

Bildiğiniz gibi Qualcomm ile Apple arasındaki anlaşmazlık bugün tatlıya bağlanmıştı. Qualcomm ile Apple’ın anlaşması ile iPhone 11‘de yer alacak olan 5G modemin Qualcomm tarafından üretileceği kesinleşmişti. Apple’ın 5G konusunda Intel ile iş yapmayacağının belli olmasından sonra Intel cephesi 5G sektöründen çekileceğini açıkladı.

Intel CEO’su Bob Swan yine de 5G’nin Intel’de stratejik bir öncelik olmaya devam ettiğini belirtti. Yani Intel tam olarak 5G sektöründen çekilmeyecek ve altyapı için çalışmalarına devam edecek.Intel 5G

Borsada dünü 56,71 dolar ile kapatan Intel’in bu açıklamasının ardından bugün değer kaybı yaşayacağı ve hisse senetlerinin 56 dolar seviyesine gerileyeceği tahmin ediliyor.

Notre Dame Katedrali için Apple maddi destekte bulunacak