iPhone 17 Slim’le Hakkında Yeni Bilgiler Sızdırıldı

Apple iPhone 16 bataryasında

Gelecek sene çıkması beklenen iPhone 17 Slim’le ilgili taze bir rapor yayınlandı. Eğer söylenenler doğruysa Android telefonlarda yer alan bir özellik iPhone’a gelmiş olacak.

The Information tarafından yayınlanan habere göre Apple mekanik diyafram açıklığına sahip bir iPhone 17 modeli çıkaracak. Bu mekanik sistem kullanıcıların diyafram açıklığı boyutunu değiştirmesini sağlayacak. Değişen diyafram açıklığı Samsung Galaxy S9 serisi gibi bazı Android telefonlarda daha önce kullanıma sunulmuştu. Şu anda piyasadaki tüm iPhone’lar sabit diyafram açıklığına sahip.

Mekanik diyaframla çekilen fotoğraflarda arka plan bulanıklaşırken ön plandaki nesne odakta kalıyor. Sığ ve doğal alan derinliği oluşuyor. Apple bu efekti iPhone’ların portre modunda sunuyor, ancak yapay olarak gerçekleşiyor. Mekanik diyafram ise yapaylığı ortadan kaldırmış olacak. Ayrıca portre modu zaman zaman ön plandaki nesneleri arka plandan ayırmakta da zorlanabiliyor. Bu durum da yine mekanik diyaframla çözülebilir.

iphone 17

Gelelim asıl meseleye, büyük ihtimalle değişen mekanik diyafram iPhone 17 Slim’e (Bazı kaynaklara göre adı Ultra da olabilir) özel olacak ve diğer modellerde bulunmayacak. Pro modellere ise bir sonraki nesilde gelebilir. Ancak 17 serisinin piyasaya sürülmesine bir yıldan fazla zaman var. Apple’ın tüm planları farklı olabilir ya da mekanik diyafram iddiası doğru çıkmayabilir.

Geçtiğimiz haftalar içinde çıkan raporlarda TSMC’nin 2025’te 2 nm süreciyle seri üretime başlayacağı ve iPhone 17‘lere güç verecek olan A19 çipinin de 2 nm olacağı söylenmişti. Weibo’da ‘Mobil çip uzmanı’ nickli kullanıcı bu haberlerin saçma olduğunu belirtti ve medyanın insanları yanlış yönlendirdiğini açıkladı. Kaynağa göre iPhone 17 serisinde 3 nm üretilmiş yongaseti kullanılacak.

Katlanabilir iPhone Galaxy Z Flip’e Benzer Tasarımda Olacak