BlackBerry KEY2 LE tanıtıldı!

BlackBerry KEY2 LE

BlackBerry bugün Android ile çalışan QWERTY klavyeli modeli olan BlackBerry KEY2 LE’yi tanıttı. BlackBerry KEY2 LE özellikleri ve hakkında merak ettiğiniz her şey haberimizde.

BBOS’ten vazgeçerek Android’e geçiş yapan BlackBerry, maalesef ki üretmiş olduğu telefonlar ile orta segmentten öteye geçememişti. BlackBerry’nin bu yıl şeytanın bacağını kıracağını ve karşımıza amiral gemisi bir telefon ile çıkacağı düşünülüyordu. Ancak bu hayaller bugün tanıtılan KEY2 LE ile bir kez daha suya düştü.

BlackBerry KEY2 LE özellikleri

IFA 2018 etkinliğinde tanıtılan KEY2 LE, KEY 2 modelinde göre; klavye bölümünde yüzde 20 daha büyük bir yapıda. Gücünü Snapdragon 636 yonga setinden alan telefonda 4 GB RAM bulunuyor. 4.5 inç büyüklüğünde 1080 x 1620 çözünürlüğünde ekran ile gelen KEY2 LE, 13 Megapiksel + 5 Megapiksel çözünürlüğünde çift kamera kurulumuna sahip.

Galaxy S9 Plus için Android Pie müjdesi!

3.000 mAh kapasiteli bataryadan beselenen telefon 22 saat kullanım süresi sunuyor. 32 GB sürümü 399 dolar ve 64 GB sürümü 449 dolar olan KEY2 LE, ilk olarak Amerika ve Avrupa’da satışa sunulacak. Türkiye’de satışa sunulmayacak olan KEY2 LE, kutusundan Android Oreo ile çıkacak.

Fiziki QWERTY klavye diziliminden hala vazgeçmeyen BlackBerry, neyi amaçlıyor hala bilinmiyor. Teknolojiye ayak uyduramayan firmanın önümüzdeki yıllarda bu hatalarından dolayı iflasını açıklama ihtimali bile bulunuyor. Umarız BlackBerry, önümüzdeki yıl günceli yakalar ve karşımıza amiral gemisi bir model ile çıkar.