PTT rekor zarara uğradı: İşte merak edilen detaylar

PTT rekor zarara

Birbirinden farklı kategorilerde hizmetler sunan PTT, rekor zarara imza attı. Peki ne oldu da böylesine rekor bir zarar ortaya çıktı?

Yenilikçi hizmetleri ile gündeme gelen PTT, rekor zarara maruz kaldı. Türkiye genelinde 26.000 civarında çalışanı bulunan PTT, aynı zamanda 4000 şubesi ile devasa bir güce sahip. Bu kurumun 2017 yılında 641 milyon 900 bin lira, 2018 yılında 215 milyon 700 bin lira gelir elde ettiği biliniyor. 2019 yılında ise her şey tepetaklak oldu.

Mecliste yapılan tartışmalarda, PTT ana gündem maddelerinden birisiydi. Bir anda böylesine büyük bir zarar etmesi herkeste soru işareti yarattı. Ayrıca daha önceden gelir elde etmeye başlarken aniden zarara neden olması mecliste soru önergesi verilmesiyle sonuçlandı.

PTT neden bu kadar yüksek bir zarar açıkladı?

PTT yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, şirketin 1 milyar 200 milyon liralık zarar ettiği söyleniyor. Ortaya çıkan bu zarar mevcut özkaynakların %43,5 gibi bir bölümüne denk geliyor. PTT şu anda özkaynak sermayesini 2,75 milyar TL olarak açıklamıştı.

PTT rekor zarara

Sayıştay tarafından yapılan incelemeler ile birlikte, firmanın 2017 ve 2018 yılında tüm ihaleleri normal bir şekilde sunduğu söylendi. Fakat 2019 yılı PTT raporunda bu ihalelerin yapıldığı ancak daha sonradan bozulduğu ortaya çıktı. Yani önce ihale açılıyor ve bazı kişilere veriliyor hemen ardından ihalelerden vazgeçiliyor.

Pandemi nedeniyle kargo şirketlerinin müthiş gelirler elde etmesi gerekiyordu. Nitekim birçok kargo firması gerçekten de iyi bir gelire imza attı. PTT ne yazık ki istenilen geliri sağlayamadı. Şu anda ortaya çıkan zarar tartışma konusu ve araştırmalar devam ediyor.


Yorumlar kapatıldı.