PS5 yokluğunda Xbox Series yok satıyor

Oyun fiyatları

PlayStation 5’in stok sıkıntısı çekmesinden ötürü, yılbaşı öncesinde Microsoft Xbox Series satışları adeta patladı. Özellikle Amerika’da Microsoft’un yeni nesil konsolları adeta yok sattı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

PS5 yokluğunda Xbox Series yok satıyor. Konsol sektöründeki öncü isimlerden biri olan Microsoft, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Xbox Series konsollarını satışa sunmuştu. Xbox Series S ve Xbox Series X tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de satışa çıktı.

Her ne kadar PS5 kadar yoğun ilgi görmese de Xbox Series konsolları gayet başarılı bir satış çizgisi yakalamış. En azından Microsoft’un görüşü bu yönde.

Microsoft yetkilileri, Xbox Series satışlarının beklentilerinin de ötesinde olduğunu belirtiliyorlar. Elbette şimdilik bir sayı söz konusu değil.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde PS5 satışlarının 10 milyonu geçtiği açıklanmıştı.

Xbox Series X

PS5 yokluğunda Xbox Series yok satıyor

Herşeyi bir kenara bırakırsak, Microsoft’un hiçbir özel oyun çıkarmadan yeni nesil konsollarını satışa sunması başlı başına bir cesaret göstergesi diyebiliriz. Buna rağmen Game Pass sayesinde yeni nesil Microsoft konsollarının satış bazında hayli başarılı olduğu da bir gerçek.

Belki de önümüzdeki dönemde Xbox Series satışları bir şekilde PS5 satışlarını geçmeyi başarabilir. Gerçi kısa vadede böyle bir durumun gerçekleşmesi pek de olası görünmüyor. Çünkü Sony konsollarının stokları yenilenir yenilenmez, tüm konsollar satılıyor. Dolayısıyla böyle bir atmosferde Xbox Series’in, PS5’ten çok satması pek de olası görünmüyor.

Şu sıralar PS5 stok sıkıntısı çektiği için Xbox Series satışları ciddi anlamda patlamış durumda. Elbette satış çizgisinin hep aynı şekilde devam etmesini beklemek çok doğru olmayacaktır.

Elon Musk hisse satışlarına çıldırmış gibi devam ediyor: Sakin ol şampiyon