PS5 ve Xbox Series X için kötü haber

Amazon 6000 TL'ye PS5 satacak

Ubisoft merakla beklenen AC Valhalla ve WD Legion oyunlarının PS5 ve Xbox Series X / S’te doğal bir 4K sunmayacağını açıkladı.

Yeni nesil konsolların raflardaki yerini almasına artık sayılı günler kaldı. Bilindiği üzere hem PlayStation 5, hem de Xbox Series X kısa bir süre sonra dünya ile aynı anda ülkemizde de satışa çıkacak.

Şimdilik her iki konsol için belirlenen etiket fiyatı da 8299 TL. Fakat 1 Ocak’ta sona erecek olan ek gümrük vergisi sonrasında belki fiyatlarda ufak bir düşme olabilir.

Bilindiği üzere iki yeni konsolda da doğal 4K desteği bulunuyor. Hatta kısmen 8K desteği de bulunuyor. Fakat konsollarda bu desteğin bulunması yeni çıkan her oyunda doğal 4K’nın bulunacağı anlamını taşımıyor.

Ubisoft’tan PS5 ve Xbox Series X için kötü haber

Örneğin Ubisoft’un yeni oyunlarını göz önüne alalım. Yani AC Valhalla ve WD Legion. Normalde her iki oyunda da doğal 4K desteğinin bulunmasını bekleyebilirsiniz. Fakat Ubisoft’un açıklamasına göre ne AC Valhalla da ne de WD Legion’da doğal 4K desteği yer almıyor.

Bu gerçekten de hayal kırıklığına sebep veren bir durum. Ubisoft gibi bir stüdyonun yeni nesil konsollar için çıkardığı oyunların 4K desteğine sahip olmaması büyük ayıp. Belki ileride bir güncelleme ile bu durum düzeltilebilir. Bekleyip göreceğiz.

iPhone 12 kamerası hakkında bilinmeyen detaylar ortaya çıktı