Porsche Panamera topun ağzında!

Porsche

Alman otomotiv devi Porsche, dieselgate skandalını anımsatan zor bir dönemden geçiyor. Son dönemde Almanya Federal Ulaştırma Bakanlığı ve Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi (KBA) tarafından yakın mercek altına alınan şirket büyük baskı altında. İşte detaylar.

Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi (KBA), henüz geçtiğimiz aylarda Alman üreticinin dizel Cayenne ve Macan SUV modelleri için kapsamlı bir soruşturma süreci başlattı. Ancak Stuttgart merkezli otomotiv devinde sular durulmuyor. Her geçen gün ortaya yeni iddialar atılıyor. Bu defa iddiaların merkezinde markanın dört kapılı coupe modeli Porsche Panamera var. İddialar Panamera’da emisyon değerlerinin manipüle edildiği ve mevcut Azot Oksit (NOx) değerlerinin yasal sınırdan fazla olduğu yönünde.

Porsche sözcüsü konu ile ilgili açıklamada bulundu!

Porsche sözcüsü, devam etmekte olan incelemelerde yetkililer ile yakın temas halinde olduklarını ve KBA ile koordineli bir şekilde hareket ettiklerini açıkladı. Öte yandan söz konusu model için idari prosedürün işlediği biliniyor.

Ancak kısa bir süre sonra Almanya Federal Ulaştırma Bakanlığı’nın tıpkı diğer modellerde olduğu gibi söz konusu Panamera modelinin de geri çağrımı için Alman otomotiv devine direktif vermesi bekleniyor. Ancak geri çağırma işleminin hala belirsiz olduğunu belirtelim.

Ford tam 190 bin aracı geri çağırdı!

Porsche