Popüler yayın akışı devi 36 yapımı kaldırıyor!

Popüler yayın akışı devi 36 yapımı kaldırıyor!

HBO Max ve Discovery+ geçtiğimiz günlerde birleştiklerini duyurmuştu. Ancak birleşen şirketler bir çok işten çıkarmayı da beraberinde getirdi. Bu kapsamda popüler yayın akışı devi şimdi bazı yapımları da bünyesinden kaldırıyor. İşte tüm detaylar.

Warner Bros. Discovery, Variety’ye popüler yayın akışı devi için yeni planlarını anlattı. Görünüşe göre Discovery+ platform birleşmesi için hazırlanırken bu hafta içinde 36 yapım  HBO Max’ten kaldırılacak. Yapımların çoğu devasa değil, ancak The Not-too-Late-Show with Elmo ve Peter Dinklage filmi My Dinner gibi bilinen showlar kaldırılacak. HBO genel olarak Game of Thrones ile ün kazanmıştı. Şimdi dizinin yan yapımı House of Dragon geleceği için beklentiler o yönde hareket ediyor.

Popüler yayın akışı devi 36 yapımı kaldırıyor!

HBO Max yaptığı açıklamada, medya kütüphanelerini “tek bir platform altında bir araya getirmeye” çalıştığı için bazı içerikleri kaldırması gerektiğini duyurdu. Warner Bros. Discovery, şirket birleşmesinin bir parçası olarak 3 milyar dolarlık tasarrufta bulunmayı hedefliyor. Bazı show yapımcıları ise bu kararı hiç olumlu karşılamadı. Warner Bros. Discovery’nin “sanatçılara saygısı yok” ifadelerini kullanan sanatçılar bu tutumdan fazlasıyla şikayetçi. HBO Max ve Discovery+ kombinasyonunun 2023 yazında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Warner Bros. Discovery’nin daha fazla diziyi mi yoksa maliyetleri mi düşüreceği belli olmasa da, şimdilik 36 showun kaldırılacağı kesin. Popüler yayın akışı devi House of Dragon ile başarı elde edilirse daha fazla yapım kaldırılmak zorunda kalmayabilir.

Samsung akıllı telefon satışlarından beklentisini düşürdü