6 ay ve 6 bin kilometre sınırı mahkemeye taşınıyor!

İkinci el otomobil otomotiv pazarı

Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan yönetmelikte hayata geçirilen ve araç satışlarına hem 6 ay hem de 6 bin km sınırı getiren mevzuat hükümleri, MASFED tarafından mahkemeye götürülüyor.

6 ay ve 6 bin kilometre sınırı mahkemeye taşınıyor! Ülkemizin en dikkat çeken ve en çok konuşulan konularının başında araç fiyatları geliyor. Sıfır araçlar hem piyasada bulunmama hem de sürekli fiyat zammı alma yönüyle zaten gündemden hiç düşmezken, ikinci el araçlar ise zaman zaman sıfır modellerinin bile üzerinde fiyatlarla satılmasıyla hem yetkililerin hem de vatandaşın tepkisini çekiyor.

Araç kiralama hizmetleri

İşte bu şikayetlerin giderek artması üzerine harekete geçen Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayınladığı yönetmelikle bundan sonra şirketlerin ve galerilerin satın aldıkları araçları 6 ay geçmeden ve bu araçların kilometresi 6 bini aşmadan satamayacakları hükme bağlandı.

yerli otomobil

6 ay ve 6 bin kilometre sınırı mahkemeye taşınıyor!

Vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan bu yeni mevzuat ise Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) tarafından eleştirilere maruz kaldı ve MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, paydaşların görüşü alınmadan çıkarılan bu yönetmeliğin Anayasaya aykırı olduğu düşüncesiyle Danıştaya başvurulacağını söyledi.

Elektrikli otomobiller menzil sorunu yaşıyor

Erkoç tarafından yapılan açıklamada kullanılan: “Yaşanan sorunları ve fiyatlardaki yükselişin nedenlerini hepimiz biliyoruz.” sözleri dikkat çekerken, açıklamaların genelinde özetle, yıl içerisinde gerçekleşen 9 milyonun üzerinde sıfır ve ikinci el araç satışının yalnızca %20’sinin yetkili satıcılar tarafından gerçekleştirildiği, kalan %80’lik kısmın kayıt dışı kişilerce herhangi bir vergi ödemeksizin yapıldığı ve getirilen düzenlemenin %20’lik kısmı hedef almasına rağmen kalan %80’lik kısım için bir engelleme görevi yapamayacağı iddia edildi.

Oppo katlanabilir ekranlı telefon sektöründe de iddialı