Polestar 4 elektrikli SUV resmen tanıtıldı

Polestar 4

Volvo destekli elektrikli otomobil üreticisi Polestar, yeni elektrikli SUV’u Polestar 4’ü Shanghai Auto Show’da görücüye çıkardı.

Volvo çatısı altında faaliyet gösteren İsveçli otomobil üreticisi Polestar, elektrikli otomobillerine yenilerini eklemeye devam ediyor. İlk elektrikli SUV’u olan Polestar 3’ü geçtiğimiz yıl kullanıcılarla buluşturan şirket, dün de yeni elektrikli SUV’u Polestar 4’ü resmen tanıttı. Tesla Model Y, BMW iX ve Mercedes-Benz EQS SUV gibi daha lüks elektrikli araçlarla yarışması beklenen yeni Polestar modeli, Shanghai Auto Show’da görücüye çıkarıldı.

Bir coupe SUV olan Polestar 4, yaklaşık 482 kilometre menzile sahip. Yani araç full bataryayla ara vermeden 482 kilometre (300 mil) yol alabiliyor. Aracın 102 kWh’lık etkileyici bataryası, 200 kW şarj hızıyla da iddialı geliyor.

Polestar 4

60 bin dolardan başlayan fiyatlarla yollardaki yerini alacak olan Polestar 4, gerek özellikleri gerekse fiyatıyla Polestar 2 ile 3 SUV arasında bir yerde duracak. Araç ilk olarak Çin’de satışa sunulacak. 2023’ün son aylarında Çin’de kullanıcılarla buluşacak olan araç, Kuzey Amerika’ya ise 2024’te ulaşacak. Aracın diğer pazarlardaki satış stratejisi şimdilik belirsizliğini koruyor.

Bu yeni elektrikli SUV modeli ile birlikte otomobil seçkisini daha da zenginleştiren Polestar, elektrikli otomobil pazarındaki en iddialı girişimlerden biir olduğunu gösteriyor. Şirketin arkasında hem Volvo’nun hem de Çin merkezli Geely’nin olması Çin pazarında da etkili olmasını sağlıyor ki bu da şirkete rakiplerine karşı bir avantaj sağlıyor. Yine bu Çin bağlantısı sayesinde, Lucid ve Rivian gibi benzer ölçekteki elektrikli otomobil üreticilerinin tedarik sıkıntıları sebebiyle zor günlerden geçtiği bu dönemde Polestar’ın rakamları yükselişe geçmiş durumda.

Polestar 4 2

Yapay zeka nükleer felaket boyutunda bir yıkıma sebep olabilir