Polestar 3 elektrikli SUV’un çıkış tarihi açıklandı

Polestar 3 EV

Volvo çatısı altında bulunan elektrikli otomobil üreticisi Polestar, ilk elektrikli SUV’u olan Polestar 3’ün çıkış tarihini açıkladı.

Volvo çatısı altında faaliyet gösteren İsveçli otomobil üreticisi Polestar, ilk SUV modeli olan Polestar 3 EV’yi haziran ayında görücüye çıkardı. Şirket, o dönem yaptığı açıklamada ilk SUV modelinin ekim ayında piyasaya sürüleceğini açıkladı ama net bir tarih vermedi. O beklenen açıklama nihayet dün geldi. Polestar, ilk elektrikli SUV modelini 12 Ekim’de piyasaya süreceğini duyurdu.

Daha önce yayınlanan görseller şık tasarımlı, dört kişilik bir SUV’u gözler önüne seriyor. Tüm tavanı kaplayan panoramik sunroof, Polestar’ın ilk elektrikli SUV’unda ilk dikkat çeken detaylardan biri oluyor. Aracın arka farları da iddialı tasarımlarıyla göze batıyor.

polestar suv

Polestar, bu yeni otomobiliyle hızla büyüyen elektrikli SUV alanına ilk adımı atacak. Bildiğiniz gibi son dönemde daha büyük, SUV tipi elektrikli otomobillere ilgi artmış durumda. Nitekim pek çok şirket bu tarz araçlar çıkarıyor. Maserati Grecale, Lexus RZ ve Cadillac Lyriq bu elektrikli SUV’ların en dikkat çeken araçları arasında yer alıyor. Polestar da bu alandaki en güçlü, lüks araçlardan birini sunarak bu pazarda kendine yer bulmayı hedefliyor.

Polestar 3, full bataryayla tek seferde 600 kilometre yol alabiliyor. Luminar’ın sensörlerini ve NVIDIA’nın merkezi sistemini kullanan Polestar 3 EV, otonom sürüş özelliklerine de sahip olacak.

Polestar, önümüzdeki yıllarda elektrikli otomobil pazarında oldukça etkili olmayı hedefliyor. İlk elektrikli SUV’unu 12 Ekim’de çıkaracak olan İsveçli otomobil üreticisi, önümüzdeki üç yıl boyunca her yıl yeni bir elektrikli araç çıkarmayı planlıyor. Ayrıca şirket 2023’e kadar satış yaptığı pazar sayısını 30’a çıkarmayı hedefliyor.

Sahte Zoom siteleri virüs saçıyor