Elektrikli otomobil sahipleri vergi ödemeyecek

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi konumunda olan ve özellikle elektrikli otomobil konusunda çok önemli atılımlar yapan Çin, bu statüsünü kaybetmemek için vergisel avantajları uzatmaya devam ediyor.

Elektrikli otomobil sahipleri vergi ödemeyecek. Her ne kadar elektrikli araç denildiğinde akla gelen ilk marka Tesla olsa da, elektrikli araçların üretimi konusunda tıpkı diğer pek çok alanda olduğu gibi ilk sırada gelen ülke Çin’dir. Hem kendi markalarını üreten hem de düşük maliyet avantajıyla yabancı markaların da montaj sanayisini gerçekleştiren Çin, elektrikli araçların satışına ayrı bir önem gösteriyor.

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, neredeyse 10 yıldır hava kirliliği ve karbon salınımı ile mücadele ediyor. Bu kapsamda ilk defa 2014 yılında uygulamaya konan ve elektrikli araç satın alanlardan satış vergisi alınmaması mantığına dayanan muafiyet, 8 senedir aralıksız devam ediyor.

Elektrikli otomobiller menzil sorunu yaşıyor

Elektrikli otomobil sahipleri vergi ödemeyecek

Normal şartlar altında en son geçtiğimiz yıl 1 seneliğine uzatıldığı için bu yılın sonunda bitmesi gereken bu ayrıcalık, dün akşam saatlerinde açıklanan kararla 1 sene daha uzatıldı. Böylece Çinli otomobil kullanıcıları, önümüzdeki yılın sonuna kadar aldıkları elektrikli araçlar için herhangi bir satış vergisi ödemek zorunda kalmayacaklar.

elektrikli otomobil fiyatı

Öte yandan elektrikli araçlara yönelik tek avantaj bununla da sınırlı değil. Devlet elektrikli araç kullanan ve aracı 400km menzilin üzerinde olan her sürücüye, yıllık hatırı sayılır bir tutarda yardım yapıyor. Normal şartlar altında bu yardımın da 2022 yılının sonunda bitmesi bekleniyor ancak önümüzdeki günlerde tıpkı satış vergisinde olduğu gibi bu alanda da yeni bir uzatma haberi alabiliriz.

vivo X80 Pro+’ın çıkışı iptal edildi