Pocophone F1 için Android Pie güncellemesi geliyor

pocophone f1

Xiaomi’nin Türkiye’de de satışa sunacağı uygun fiyatlı amiral gemisi modeli Pocophone F1 için Andorid 9.0 Pie güncellemesinin yolda olduğu ortaya çıktı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Bilindiği üzere Xiaomi, Türkiye’deki ilk Mi Store’u açmak için gün sayıyor. Türkiye’de Mi Store’un açılması demek, Xiaomi’nin Avrupa için listelediği hemen hemen her modelin, Xiaomi Türkiye güvencesiyle ülkemizde de satışa sunulacağı anlamına geliyor. Nitekim uygun fiyatlı amiral gemisi modeli Pocophone F1 de bunlardan biri.

Pocophone F1 Android 9.0 Pie güncellemesi yolda

Hatırlanacağı üzere Xiaomi, kısa süre önce oldukça uygun bir fiyat etiketine sahip olan Pocophone F1’i tanıtmıştı. 350 dolarlık etiket fiyatıyla, hali hazırda satışta olan aynı skaladaki telefonlardan yarı yarıya daha ucuz olan Pocophone F1, tüm dünyada ilgiyle karşılanmıştı.

Xiaomi’nin neredeyse sıfır kar marjıyla satışa sunduğu yeni amiral gemisi modeli için Android 9.0 Pie güncellemesi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Android 9.0 Pie kullanan Poco F1, geçtiğimi gün Geekbench testinde göründü. Çoklu çekirdek testinden 7523 puan alan telefon, tek çekirdek testinden ise 2036 puan aldı. Hatırlanacağı üzere Oreo ile çıkış yapan model çoklu çekirdekten 9003, tekli çekirdekten ise 2438 puan almıştı. Yani Anrdoid Pie güncellemesinin şimdilik Pocophone’un performansını yüzde 15 oranında düşürdüğünü söylemek yanlış olmayacaktır. Muhtemelen Xiaomi bu performans düşüşüne dayalı sorunu, güncellemenin final sürümüne kadar halledecektir.

Google Pixel 3 renk seçenekleri belli oldu