POCO F4 GT akıllı telefon incelemesi

p uyygh

#İŞBİRLİĞİ

Poco F4 GT akıllı telefon ile karşınızdayız. Snapdragon 8, 1. nesil işlemciye sahip olan ürün, adeta bir performans canavarı. Şimdi isterseniz detaylara birlikte bakalım.

Poco F4 GT, 8.5mm kalınlıkta ve 210 gram ağırlıkta. Telefon, siyah, gümüş ve sarı olmak üzere 3 farklı renk seçeneğine sahip. Özellikle arka yüzeydeki tasarım detayları ve kamera konumlandırılması hoş. Kamera sistemine yedirilmiş bir de RGB aydınlatma sistemi var. Telefona mesaj geldiğinde, arama geldiğinde, turbo oyun modunda ya da telefonu şarj ettiğinizde farklı renklerde yanıp sönüyor.

Tabii bu telefonu tasarımsal olarak dikkat çekici kılan 2 detay daha var, ki bu detaylar yardımıyla daha gelişmiş oyun deneyimleri yaşayabilirsiniz.

Ürün, açılıp kapanabilen iki tane tetik tuşuna sahip. Böylece bir nevi mobil oyun konsolu tutuyormuşsunuz hissine kapılabilirsiniz. Bu tuşlar yardımıyla, özellikle rekabetçi online oyunlarda, daha hızlı hareket edebilirsiniz. Aynı zamanda bu tuşları örneğin kamera özelliğinde fotoğraf ya da video modunu aktifleştirmek için de kullanabilirsiniz.

Aslına bakarsanız cihazın arka yüzeyindeki tasarım detayları, kameraya yedirilmiş RGB aydınlatma sistemi ve tetik tuşları gibi detaylar sayesinde bu telefonun tam da oyunculara yönelik üst seviye bir telefon olduğunu söylemek mümkün.

POCO F4 GT ‘nin üzerinde o kadar çok irili ufaklı detay var ki, sanki oyun odaklı hazırlanan gelişmiş bir toplama PC kasasını andırıyor diyebiliriz

Snapdragon 8 1. nesil işlemciyle devam edelim isterseniz. Qualcomm’un 4nm üretim süreciyle hazırladığı ve an itibarıyla en güçlü mobil işlemcilerden bir tanesine sahip bu telefon ve 3GHz çalışma hızı değerine kadar erişebiliyor.

Bu kadar yüksek performans, akıllarda “Acaba aşırı ısınma faktörüne yol açar mı?” sorusunu da uyandırıyor, ki burada da telefonun LiquidCool 3.0 soğutma teknolojisi devreye giriyor ve uzun süreli deneyimlerde dahi ciddi ısınma düzeyleriyle karşılaşmıyorsunuz.
POCO F4 GT, 12GB LPDDR5 RAM ve 256GB UFS 3.1 dahili depolama sistemine sahip. Yani yüksek performansa yönelik güncel çözümler tercih edilmiş.

Oyuncular için popüler iki mobil başlık saymamız gerekirse, bunlar sanıyoruz PUBG ve Call of Duty Mobile olacaktır. Bu iki oyunu da üst seviye grafik ayarları ve akıcı FPS performansıyla oynamanız mümkün.

POCO F4 GT akıllı telefon incelemesi

Sırayla gidelim isterseniz…

Öncelikle Call of Duty Mobile’a bakalım. Oyunumuz, çok yüksek grafik kalitesi ve maksimum kare hızı değerinde oynanabiliyor. Bu detaylar, oyunun daha iyi görsel kaliteye sahip olmasına ve daha gerçekçi deneyimlerin sunulmasına yardımcı oluyor.

PUBG Mobile’a geldiğimizde ise, daha geniş harita faktörü ve genellikle daha kalabalık oyuncu unsuruyla karşılaşabiliyoruz. Bunlar da daha fazla sistem gücü gerektiren detaylar.
Oyunu bu telefonda, deyim yerindeyse yağ gibi oynayabildik. Grafikler tarafında Ultra HD çözünürlük ve aşırı yüksek kare hızı değerini aktifleştirerek sorunsuz deneyimler yaşadık.

Tabii şu notu da düşmemiz gerekirse, bu tip grafiksel ayarları aktifleştirdiğimizde, bir süre sonra telefonda hafif ısınma yaşanabiliyor, ki zaten bu konuda oyun menüsünde de uyarı yer alıyor.

Oyun, dizi ve film gibi içeriklerin etkileyici sunumlar gerçekleştirebilmesi için önemli noktalardan bir tanesi de ekrandır

Poco F4 GT, 6.67 inç düz Amoled ekrana sahip. FHD+ çözünürlükteki ekran, 20:9 görüntüleme oranına sahip ve 120Hz tazeleme değeri sunabiliyor. Bu da hızlı sahnelerdeki detayların normal ekranlara kıyasla daha net görüntülenmesini sağlıyor. Zaten sırf menülerde gezinirken bile akıcılık faktörü dikkatinizi çekecektir.

Ekran görüntüleme detaylarına göz attığımızda, okuma ve izleme deneyimlerini geliştiren, çoğu üst seviye telefonda dahi kolay kolay göremediğimiz pek çok özelliğin olduğunu görüyoruz.

Dolby Vision ve HDR1+ destekli ekranın dayanıklılık tarafın da da iddialı olduğunu belirtelim. Ürün, Corning’in güncel koruma teknolojisi Gorilla Glass Victus ile geliyor. Böylece hafif darbeler ve çizilmelere karşı dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz.

Peki ya parmak izi okuyucu sensör de ekrana yedirilmiş olarak mı geliyor derseniz, hayır, sağ yan taraftaki güç tuşuna yedirildiğini ve hızlı çalıştığını söyleyebiliriz.

“Peki ya işitsel detaylar?” diye sorabilirsiniz?

Çoğu telefon, orta seviye ya da amiral gemisi olsun, genelde mono hoparlör sistemiyle geliyor. İki hoparlörlü sistem kullananlar da var tabii. F4 GT ise, dörtlü hoparlör sistemine sahip. Gerçekten etkileyici.

Telefon, oyun esnasında arkadaşlarınızla sesli iletişiminizi sağlıklı gerçekleştirebilmeniz için üçlü mikrofon tasarımını da bünyesinde barındırıyor.
Bu arada, telefonda 3.5mm kulaklık girişi yok, ama kutuda Type-C’yi 3.5mm’e dönüştürücü de geliyor.

POCO F4 GT, Android 12 işletim sistemine sahip ve kullanımı kolay bir arayüzüyle geliyor. Menülerde biraz gezindiğimizde, Facebook, Spotify, TikTok ve Amazon gibi popüler servislerin yüklü olarak geldiğini görüyoruz.

POCO F4 GT akıllı telefon incelemesi
POCO F4 GT

64+8+2MP olmak üzere 3 kamera var

64MP ana kamera, f1.73 açıklık değerine sahip ve düşük ışık koşullarında da güzel sonuçlar veriyor. 8MP ultra geniş açılı kamera ve 2MP makro kamera da çekim seçeneklerinin zenginleştirilmesi için katkı sunan oyuncular.

Telefonun özellikle iyi ışıklı ortamlarda hızlı ve net fotoğraf çekim performansından memnun kaldık. Video çekim tarafında 4K 60FPS değerinin sunuluyor olması, bir diğer beğenimizi kazanan detay oldu.

Ön taraftaki 20MP kamera ise, bokeh’li selfie’ler ve görüntülü görüşmeler için yeterli performansa sahip.

Gelelim pil ve hızlı şarj detaylarına…

5G, NFC, Bluetooth 5.2 ve Wi-Fi 6E gibi gelişmiş kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip olan telefon, an itibarıyla akıllı telefon pazarında en hızlı şarj olabilen ürünlerden bir tanesi.
Telefon, 4700mAh pile sahip ve bu pil, tek şarj ile yoğun kullanımda bir günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Pil azaldığında ise, dakikalar içinde tamamen doldurmanız mümkün.

Ürün, tam 120w HyperCharge hızlı şarj teknolojisine sahip ve bu adaptör, kutuda geliyor. Ayrıca para verip almanıza gerek yok yani. Yaptığımız testlerde, cihazın 0’dan %100’e yaklaşık 25 dakikada şarj olabildiğini gördük. Tabii burada dikkat etmeniz gereken birkaç detay var.

Öncelikle, pil ayarlarına giderek “Şarj hızını artır” seçeneğini aktifleştirmelisiniz. Sonrasında da şarj esnasında telefonun ekranını kapatıp kullanmamalısınız. Şarj sürecinde cihazın biraz ısındığını da belirtelim.

Eh, şarj süreci zaten kısa bir süreç. Bu kadar ufak bir dilimde telefon ekranına bakmadan durabilirsiniz, değil mi? Bu süreçte bir çay içebilirsiniz mesela.

POCO F4 GT, Xiaomi Türkiye’nin resmi websitesi üzerinden 16.999 TL satış fiyatı etiketiyle alınabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei Watch Fit 2 akıllı saat incelemesi