Huawei MateBook 16S laptop İnceleme

j ghj

#İŞBİRLİĞİ

Ofise gitme zorunluluğunu ortadan kaldıran işletmeler giderek artıyor. İnsanlar evlerinden ya da kendilerini rahat hissettikleri dış mekânlardan iş süreçlerine dahil olabiliyor. Tabii burada kullanılan internet alt yapısının ve elektronik cihazların da önemi büyük. Bu yazı ve videomuzda ise, Huawei MateBook16s laptoptan söz edeceğiz.

Huawei MateBook 16s , ince ve yanlardan yumuşatılmış hatlara sahip. Göze hoş gelen bir tasarımı var. Ürünü ilk bakışta dikkat çekici kılan ise, büyük bir ekranının olması. Bazı kullanıcılar, bir laptopta ne kadar iyi teknik detaylar olursa olsun “büyük ekran” faktörü yoksa tam verim alamadıklarından söz ederler. İşte bu üzücü durum, muhtemelen 16s ile yaşanmayacaktır. Çünkü ürünümüz, 16 inç değerde ekranla geliyor ve üstelik dokunmatik bir ekran bu.

Büyük bir ekran tabii ki güzel. Hem iş süreçleriniz hem de fırsat bulduğunuz boş vakitlerinizde eğlenceli aktiviteleriniz için hoşunuza gidecektir.

Buna ek olarak bu ekranın dokunmatik özelliğinin de olması, sizi oldukça avantajlı bir konuma getirebilir. Öyle ya, bazen hareket halindeyken dahi çalışmanız gerekebilir ve bu gibi durumlarda, bir masa ve bir mouse gibi detaylara ihtiyaç duymadan, ekrana dokunarak da hızlıca hareket edebilirsiniz. MateBook 16s’in dokunmatik mekanizması gayet başarılı.

16 inç büyüklükteki ekran, 2.5K çözünürlük sunuyor ve aynı zamanda 3:2 görüntüleme oranına sahip. Hatırlarsanız Huawei, bu görüntüleme oranını çoğu laptopunda tercih ediyor. Zira böylece standart ekranlara kıyasla tek seferde daha fazla detaya erişim mümkün oluyor. Özellikle de ofis dosyalarınız, makaleleriniz ve e-mail’lerinizle ilgilenirken bu detay fazlasıyla sizi memnun edecektir.

Huawei MateBook 16S Laptop İnceleme

Ürünümüzün klavyesi, genellikle büyük tuşlardan oluşuyor ve Türkçe karakter desteği sunuluyor.

Klavye tuşları yumuşak kullanıma imkân sunuyor ve sessiz bir ortamda kullansanız dahi etrafınızdakileri rahatsız etmeyecek kadar düşük sesler çıkarıyor. Hemen alt kısımdaki dokunmatik pad de gayet büyük boyutta. Dokunmatik ekranın yanına bir de bu pad’i eklediğimizde, gerçekten de çoğu kez bir mouse’a ihtiyacınız olmayacaktır.

Klavyedeki dikkat çekici tuşlardan bir tanesi olarak, tam üst orta kısımdaki sesle yazma tuşunu gösterebiliriz. Burada genelde kamera tuşu olurdu, ama bu üründe kameranın ekranın üst çerçevesine yerleştirildiğini görüyoruz.

Sesle yazma tuşu sayesinde, siz ne söylerseniz onlar yazılı olarak kayda geçiyor ve genel performansından memnun kaldık. Büyük ölçüde doğru saptamalar yaparak kayıtlar gerçekleştiriliyor ve buna noktalama işaretleri de dahil.

Peki ya kamera performansı nasıl derseniz, ondan da bahsedelim…

Ürünümüzün kamerası, 1080p çözünürlük sunuyor ve yapay zekâ desteğine sahip. Bu sayede sizi takip edebiliyor ve arka planda isterseniz sanal görsellik oluşturabiliyorsunuz. Diyelim ki o an bir online toplantı yapmalısınız ve odanız dağınık. Öyleyse mevcut sanal arka planlardan bir tanesini seçerek kameraya atayabilir ya da kendi istediğiniz farklı bir görseli aynı amaçla kullanabilirsiniz. Kameranın hem görüntüleme hem de ikili mikrofon sistemi sayesinde yeterli bir performansı olduğunu söyleyebiliriz. Zaman zaman görüntüde ufak donmalar yaşanabildiğini de ekleyelim.

Huawei MateBook 16s, Intel’in 12. nesil Core i9 işlemcisiyle geliyor

MateBook 16s, Intel Evo sertifikasına sahip bir ürün. Bunun anlamı, iş süreçlerinde verimli sonuçlar elde edebilmek için üst seviye donanımlara sahip laptoplara ihtiyaç vardır ve bu ürünler için de belirli kriterler vardır. Daha iyi işlemci, daha iyi ekran, gelişmiş bir klavye ve büyük depolama alanı gibi. İşte bu kriterler, MateBook 16s’te de mevcut.

Test ettiğimiz ürünümüzde, 16GB LPDDR5 RAM ve 1TB SSD depolama özelliklerinin bulunduğunu, işletim sistemi tarafında da güncel Windows 11’e yer verildiğini belirtelim.

Cihaz, Adobe Photoshop ve Premier gibi görsel tasarım ve düzenleme programlarını rahatlıkla çalıştırabiliyor. Hatta bahsettiğimiz bu laptopun inceleme videosunun düzenleme ve final çıkışını da yine laptopta gerçekleştirdik. Sistem, yük altındayken aşırı ısınma faktörünü engelleyebiliyor, ki burada da devreye Huawei’nin çift fan ve çift ısı borulu soğutma sistemi giriyor. Peki yük altındayken çok gürültü oluyor mu derseniz, hayır, olmuyor diyebiliriz.

Huawei MateBook 16S Laptop İnceleme

Bu ürün, oyun odaklı bir ürün değil, ama boş vakitlerinizde pek çok oyunu deneyimleyebileceğiniz bir cihaz.

Laptop, Intel’in Xe grafik çipine sahip. Örneğin Stray, son dönemin popüler oyunlarından bir tanesi. Kedi temalı bir macera oyunu. Bu oyunu bu laptopta, 2.5K çözünürlük ve orta grafik ayarlarında rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Öte yandan Resident Evil 7’nin demo sürümünü de deneyimledik ve onu da orta – yüksek grafik ayarlarında, FHD çözünürlükte akıcı bir şekilde oynayabildik.

Huawei MateBook 16s, hızlı şarj destekli bir pile ve beraberinde gelen 135w hızlı şarj adaptörüne sahip.

Ürün, beraberinde gelen hızlı şarj adaptörüyle yarım saatte yaklaşık %50 şarj olabiliyor.

Deneyimlerimiz itibarıyla, tek şarj ile yaklaşık 8 saatlik kullanım elde ettik, ki bu da bir günlük mesainizi çoğu kez rahatlıkla tamamlayabileceğiniz anlamına geliyor. Tabii şarj adaptörünü ufak boyutları sayesinde yanınızda kolayca taşıyabilir, ihtiyacınız olduğunda da hemen şarj edebilirsiniz.

Huawei MateBook 16S, son dönemde satışa sunulmuş dikkat çekici laptoplardan bir tanesi. İnce ve kolay taşınabilen bir yapıya sahip. Büyük bir ekranının olması, iş süreçlerinin rahat yönetilebilmesi adına sevindirici. Dokunmatik ekran unsuru ve büyük touchpad gibi detaylar ise, çoğu kez bir mouse ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Tabii yeni nesil Intel işlemci, Huawei Share teknolojisi ve gelişmiş kablosuz bağlantı teknolojilerine yer veriliyor olması, ürünün diğer cihazlarla da uyumlu çalışarak ihtiyaçlarınızı karşılayabileceği anlamını taşıyor. Hızlı şarj unsurunu da unutmayalım. Böylelikle iş seyahatlerinizde de sizi yarı yolda bırakmayacaktır.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo Reno7 video inceleme