Google reklam politikasını değiştirebilir

Google siyasi tarafsızlık

Reuters’e göre Google, diğer reklam aracılarının YouTube’da reklam yayınlamasına izin verecek. Şirket şu anda reklam verenlerin, Avrupa Birliği antitröst yetkililerinin dikkatini çeken YouTube’a reklam yerleştirmek için Ad Manager’ını kullanmasını şart koşuyor.

Google reklam politikasını değiştirebilir. Avrupa Komisyonu, iki yıllık gayri resmi istişarelerin ardından 2021’de Google’ın reklam teknolojisine yönelik bir soruşturma başlattı. Rekabet yetkilileri, rakip reklam platformlarının YouTube reklamlarını nasıl yayınlayabileceğine ilişkin olası kısıtlamalar ve reklam verenlerin Display & Video 360 ve Google Ads hizmetlerini kullanması gerektiği gerçeğiyle ilgili endişeleri de dile getirdi.

Google, rakip reklam platformlarına yönelik kararını duyurdu

Soruşturma, Alphabet’in bir bölümü olan Google’ın, reklam verenlerin ve rakip reklam platformlarının erişebileceği kullanıcı verilerini sınırlayarak dijital reklamcılık alanında kendisine haksız bir avantaj sağlayıp sağlamadığı üzerine odaklanıyor.

Google reklam politikasını değiştirebilir

Reuters, Google’ın tavizinin davayı çözmesine ve küresel cirosunun %10’u kadar bir para cezasından kaçınmasına yardımcı olabileceğini bildirdi. Alphabet, 2021’de 257 milyar dolarlık gelir elde etti. Ancak soruşturmayı çözmek için Google’ın başka endişeleri ele alması gerekeceğine inanılıyor.

Google, rakip reklam platformlarına yönelik kararını duyurdu

İngiltere’nin Rekabet ve Piyasalar Kurumu da şirketin reklam teknolojisi uygulamalarını inceliyor. ABD’de, senatörler geçen ay iki partili desteğe sahip, yasalaşması halinde Google’ın reklam işini bozacak bir yasa tasarısı sundular.

Google, bir davayı çözmek için 118 milyon dolar ödeyecek

Bir Google sözcüsü Engadget’e verdiği demeçte, “Avrupa Komisyonu ile yapıcı bir şekilde ilişki kuruyoruz. Bu aşamada paylaşacak başka bir şeyimiz yok” dedi. “Privacy Sandbox girişiminde olduğu gibi, mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için düzenleyiciler ve daha geniş sektörle birlikte çalışmaya kararlıyız.”

TikTok VR alanına büyük yatırım yapacak