Poco C55’in görselleri ve çıkış tarihi paylaşıldı

Poco C55

Xiaomi’nin alt markası olan Poco, bir süredir gündemde olan yeni akıllı telefonu Poco C55’in yayın tarihi açıklarken, telefonun tanıtım görsellerini de paylaştı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi’nin alt markalarından olan Poco, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Poco C serisinin en son üyesi olan Poco C50’yi kasım ayında kullanıcılarla buluşturan Poco, şimdi de C55 ile bu seriye yeni bir telefon daha eklemeye hazırlanıyor. Bir süredir çeşitli sızıntılarla gündeme gelen Poco C55 için tanıtım çalışmalarına başlayan Poco, yeni akıllı telefonunun çıkış tarihini resmi olarak duyururken, telefonun tasarımını gözler önüne seren tanıtım görsellerini de paylaştı.

Poco C serisinin en yeni üyesi 21 Şubat’ta resmi olarak tanıtılacak. Kısa süre sonra da Hindistan’da kullanıcılarla buluşacak. Zaten bildiğiniz gibi Xiaomi, Poco alt markasını daha çok gelişmekte olan ülkelere hitap edecek şekilde tasarlıyor. Telefonun Hindistan dışında ne zaman satışa sunulacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Poco C55 2

Poco, C55’in teknik özellikleri hakkında herhangi bir detay paylaşmamış olsa da daha önce gelen sızıntılar sayesinde telefonun teknik özellikleri hakkında önemli bilgilere sahibiz. Şu anda kadar gelen sızıntılar, Poco C55’in aslında Redmi 12C’nin bir versiyonu olacağını gösteriyor. Bildiğiniz gibi Redmi 12C, MediaTek’in Helio G85 yonga setinden güç alıyor.

Poco C55’in 6.71 inçlik LCD bir ekrana sahip olacağı; bu ekranın çözünürlüğünün ise HD+ olacağı söyleniyor. Batarya tarafına geldiğimizde telefonun 5000 mAh’lık bir bataryadan güç alacağı ifade ediliyor. C55’te Helio G85 yonga setine 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefonun çift arka kamerasının ana lensi 50 megapiksel olacak. Selfie kamerasının ise 5 megapiksel olacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy S23 raflardaki yerini aldı