Civilization 7 için hazırlıklara başlandı

Civilization 7

Popüler Civilization serisinin arkasındaki stüdyo olan Firaxis Games, merakla beklenen Civilization 7 için hazırlıkların başladığını duyurdu.

Oyun dünyasının en eski ve en popüler strateji oyunu serilerinden olan Civilization serisinin son oyunu olan Civilization VI, ilk olarak 2016 yılında oyun severlerle ile buluşmuş, sonraki yıllarda da hem mobil platformlara hem de konsollara gelerek çok daha geniş bir oyuncu kitlesine ulaşmıştı. Gerek aldığı olumlu yorumlarla gerek de satış performansıyla Firaxis stüdyosunun yüzünü güldüren Civilization VI’ın çıkışının üzerinden neredeyse yedi yıl geçtiği için gözler artık yavaş yavaş serinin bir sonraki oyununa çevrilmişti. Neyse ki Firaxis de oyun severlerle aynı fikirde görünüyor. Çünkü stüdyo da Civilization 7 için hazırlıklara başladı.

Merakla yolu gözlenen bu yeni Civilization oyununa yönelik açıklama doğrudan Firaxis stüdyosundan geldi. Firaxis’i bünyesinde barındıran Take-Two Interactive, dün bir açıklama yayınlayarak, Civilization 7 için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

civilization 6

Take-Two Interactive, Civilization 7’nin çıkış tarihi hakkında herhangi bir detay paylaşmadı. Ancak oyunun daha yeni duyurulduğu göz önüne alınacak olursa, yeni Civilization oyunu için en az bir iki yıl beklememiz gerekeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Öte yandan Take-Two Interactive tarafından yapılan açıklamada, Firaxis stüdyosunun yönetimine dair de önemli detaylar paylaşıldı. Uzun süredir stüdyonun başında yr alan Jake Solomon’un Firaxis’ten ayrılacağı duyurulurken, onun yerine stüdyonun başına Heather Hazen’ın geçeceği açıklandı. Hazen daha önce COO olarak stüdyoda görev alıyordu.

Apple da kendi ChatGPT’sini geliştirebilir