PlayStation VR2 ön siparişe açıldı

PlayStation VR2

Önümüzdeki yılın şubat ayında piyasaya sürülecek olan PlayStation VR2, ön siparişe açıldı. Artık sipariş vermek için davetiye gerekmiyor.

Sanal gerçeklik, yani VR henüz oyun dünyasının itici gücü haline gelmemiş olsa da, bu durumun yakın gelecekte değişmesi bekleniyor. Çünkü önümüzdeki bir kaç yıl içinde VR oyunlarının çok daha popüler hale geleceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bu yüzden oyun şirketleri de bu alana önemli yatırımlar yapıyor.

Bu alana yatırım yapan şirketlerin başında gelen Sony, yakında çıkaracağı PlayStation VR2 ile bu alanda kullanıcılara sunduğu teknolojiyi güncellemeye hazırlanıyor. Heyecanla beklenen PlayStation VR2, 22 Şubat 2023’te raflardaki yerini alacak. Özellikle ilk çıktığı dönemde sınırlı stoklar sebebiyle zor bulunması beklenen VR başlığı, bugün genel kullanıcılar için ön siparişe açıldı.

Sony, PlayStation VR2 kulaklığını tanıttı

Hatırlarsanız Sony, PS VR2 için ön siparişleri almaya geçtiğimiz haftalarda başlamış, ancak sadece davetiyeye sahip kişilerin ön sipariş vermesine izin vermişti. Neyse ki davetiye sistemiyle çalışılan bu sistemin sonuna gelindi. Bundan sonra isteyen herkes PS VR2 için ön sipariş verebilecek. Ön sipariş veren bu kişiler, VR başlığı şubat ayında raflardaki yerini aldığında, bu cihazın sahibi olacak ilk kişiler arasında yer alacak.

PS VR2’nin çıkışı PlayStation 5 için de kritik olacak. Çünkü Sony, yeni VR cihazının çıkışıyla birlikte PlayStation 5 satışlarının da yeniden artışa geçmesini bekliyor. Şirketin bu iki cihazı birlikte pazarlamak için de kayda değer bir bütçe ayrılacağı söyleniyor. Görünen o ki Japon teknoloji devi, VR konusunda yaptığı atılımın oyuncuları etkileyerek PlayStation 5’i daha ilgi çekici hale getireceğine inanıyor. PS VR2’nin bu beklentileri karşılayıp karşılayamayacağını bekleyip göreceğiz. Ancak şu ana kadar gelen bilgiler oldukça umut verici.

Bir PlayStation 5 oyunu daha PC’ye geliyor