PlayStation VR2 çıkış tarihi ertelendi

psvr2

Büyük bir merakla beklenen PlayStataion VR2’den kötü haberler var. Eğer iddialar doğruysa bu cihaza kavuşmak için daha çok beklememiz gerekecek.

PlayStation VR2 çıkış tarihi ertelendi. Bir taraftan Metaverse evrenlerinin sayısı artarken, diğer taraftan ise bu evrenlerde yerini almak isteyen şirketler arasında rekabet hızlanıyor. Ancak işin bir diğer boyutu var ki, o da en az bu evrenler kadar önemli. Evet Metaverse evrenine giriş yapabilmek için ihtiyaç duyacağımız cihazlardan bahsediyoruz. Bu alanda en dikkat çeken isimse Sony tarafından geliştirilen PlayStation VR2.

PlayStation VR2 çıkış tarihi

PlayStation VR2 çıkış tarihi ertelendi

Serinin ilk nesline göre çok önemli güncellemeler alacak ve birçok farklı yeni özelliğe kavuşacak olan Sony’nin sanal gerçeklik ekipmanının normal şartlar altında 2022 yılı içerisinde tanıtılarak piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Bununla birlikte ünlü CEO Ross Young tarafından Twitter üzerinden ortaya atılan iddiaya göre, bu cihazın çıkışı kesin olarak 2023 yılına kaldı.

PlayStation VR2 çıkış tarihi

Şu an için bu erteleme haberi sadece bir iddiadan ibaret. Ancak iddianın sahibi olan Ross Young’un sektördeki yeri ve önemi düşünüldüğünde, bu haberin doğru olduğunu düşünmek için yeterince sebebe kavuşmuş oluyoruz.

PlayStation VR2 çıkış tarihi

Öte yandan Young yaptığı açıklamanın devamında sanal gerçeklik gözlüklerine olan talebin fazlasıyla arttığını söyledi. Bu konu hakkında da bir tahminde bulunmaktan çekinmeyen Young’a göre, 2022 yılında gerçekleşecek sanal gerçeklik gözlüğü satışları, 2021 yılına nazaran %0 oranında daha fazla olacak.

Son olarak Sony’e yakın kaynaklar, Japon devinin yakın zamanda bu konuya ilişkin bir açıklama yapacağını ve PSVR2’nin kesin çıkış tarihini duyuracağını belirtiyor.

HUAWEI MateBook 16 : Huawei’nin en güçlü dizüstü bilgisayarı