Amazon, IMDb TV’yi yeniden adlandıracak

Amazon, IMDb TV'yi yeniden adlandıracak

Amazon IMDb TV’si yeniden markalaşıyor. The Hollywood Reporter’a göre, 27 Nisan’dan itibaren reklam destekli yayın hizmeti Freevee olarak adlandırılacak. İşte detaylar.

Yeniden markalaşmanın bir parçası olarak Amazon, şu anda olduğundan yüzde 70 daha fazla özel içerik sunma vaadi veriyor. Şirket yeni stratejisi ile daha fazla yatırım yapacağını bildirdi. Amazon’un platformda tanıtmayı planladığı gösteriler arasında, bağımsız ikili Tegan ve Sara’nın bir yetişkin dizisi olan High School yer alıyor. Şirket, 2 Mayıs’taki NewFronts sunumunda Freevee’nin yaklaşan orijinal listesi hakkında ek ayrıntıları açıklayacak.

Amazon, IMDb TV'yi yeniden adlandıracak

Amazon’un en azından geçen sonbaharın başından beri IMDb TV’nin yeniden markalaşmasını düşündüğünü bildirilmişti. O sırada şirket yöneticilerinin, “Ücretsiz TV” ve “Ücretsiz Akışlı TV” ile birlikte “Zon” gibi isimleri potansiyel seçenekler olarak düşündükleri söyleniyordu. Yöneticiler arasındaki düşünce, mevcut ismin insanlar tarafından telaffuz edilmesinin çok zor olduğu ve dolayısıyla popülerliğine zarar verdiğiydi. IMBD TV çok fazla kullanılan bir hizmet değil. Dolayısıyla şirket farklı hamleler ve yeniden markalaştırma çabası ile bu durumu değiştirmeye çalışıyor. IMDB genelde sadece filmlerin ve dizilerin puanına bakmak için kullanılan bir website. Ancak şirket bu algıyı kırmak ve yeni bir kitle oluşturmak için bazı hamlelerde bulunuyor. Bu hamlelerden biri de doğal olarak yeniden markalaşmaya gidilmesi. Facebook da benzer bir hamleyle Meta ismi altında bir markalaşma yoluna gitmişti.

Elon Musk Twitter’ı Satın Almak İçin 43.4 Milyar Dolarlık Teklif Yaptı