PlayStation Network Her Gün Saldırıya Uğruyor

playstationnetwork fe001 vf6

Zaman zaman erişilememesi nedeniyle eleştirilen PlayStation Network hakkında konuşan Sony, servisin hergün hacker saldırılarına hedef olduğunu açıkladı.

Kuzey Kore lideri Kim Jung-Un’la dalga geçen The Interview filminin yapımcısı olması nedeniyle kendini çeşitli hacker gruplarının hedefinde bulan Japon teknoloji devi Sony‘nin birçok online servisi saldırıya uğramış ve PlayStation Network de bu saldırılardan nasibini almıştı. Online hizmetlerden faydalanmak isteyen PlayStation kullanıcılarının bu saldırılar nedeniyle PlayStation Network’e uzun süre ulaşamamış olması Sony’nin güvenliğe yeterli önemi vermediği iddialarını beraberinde getirmiş olsa da, firma tarafından yayınlanan yeni açıklama servisin güvenliği için oldukça hummalı bir çalışmanın yürütüldüğünü gösterdi.

PlayStation_Network

Sık sık çeşitli siber saldırılara hedef olan ve zaman zaman bu saldırılar nedeniyle ulaşılamayan PlayStation Network hakkında IGN’ye konuşan Sony yöneticisi Shuhei Yoshida, çarpıcı açıklamalarda bulundu. PSN’in hergün hackerların saldırısına uğradığını açıklayan Yoshida, hackerlar ve güvenlik birimleri arasında geçen bu kedi fare oyununun önemli saldırıların durdurulmasına engel olduğunu belirtti. Hem kendi bünyelerinde yer alan güvenlik çalışanlarının hem de çalıştıkları üçüncü parti güvenlik firmalarının bu günlük saldırılarla boğuştuğunu söyleyen Yoshida, bu saldırıları engellemek için servisi sürekli güncellediklerini açıkladı.

Cyanogen CEO’suna Göre Samsung Kıyıma Uğrayacak