Hackerlardan Sony’e Bir Darbe Daha

Sony Hacklendi Filmler Aciga Cikti

PlayStation Network’ün dün Lizard Squad grubu tarafından hacklenmesi, Sony’nin hackerlarla olan sıkıntısının bir süre daha devam edeceğini gösterdi.

Son günlerde başı hacker saldırıları ve tehditleriyle belada olan Japon teknoloji devi Sony, bu sorunu bir türlü geride bırakamıyor. İlk olarak firmanın yeni filmlerini vaktinden önce internete sızdıran hacker grubu, daha sonra da firma çalışanlarını tehdit ederek Sony’nin başını ağrıtmışlardı. Bir yandan hacker saldırısının kaynağı ve Kuzey Kore bağlantısı tartırışılmaya devam ederken, hackerlardan firmaya bir darbe daha geldi.

Sony Hacklendi, Filmler Aciga Cikti!

Sony‘nin en önemli servisleri arasında yer alan PlayStation Network dün akşam saatlerinde hacklendi ve PlayStation kullanıcıları servise saatlerce ulaşamadılar. Bir süre sonra Twitter üzerinden bir açıklama yayınlayan Lizard Squad adlı hacker grubu, PlayStation Network’a yapılan bu siber saldırıyı üstlendi. Daha önce Sony’nin başına bela olan grubun Guardians of the Peace adını taşıyan farklı bir hacker grubu olduğu göz önüne alındığında, PlayStation Network’e yönelik bu saldırının devam eden süreçle bağlantılı olmayabileceği söyleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaspersky Lab sözcüsü, bu yeni siber saldırının diğerleriyle bağlantılı olmayabileceğini ve medyanın dikkatini çeken hacker saldırılarında farklı grupların da adını duyurabilmek için olaya dahil olmasının oldukça yaygın olduğunu belirtti.

Facebook Slingshot Uygulamasını Yeniledi