PlayStation Network Yeniden Kullanımda

playstationnetwork fe001 vf6

Noel tatili sırasında başlatılan siber saldırı sonrası çöken PlayStation Network servisi, üç günlük bir kesintinin ardından nihayet kullanıma açıldı.

Lizard Squad adlı hacker grubu tarafından üstlenilen siber saldırı sonrası PlayStation Network ve Xbox Live servisleri çökmüş ve Noel tatilinde konsollarının başına geçen oyunseverler online hizmetlerden faydalanamamışlardı. Bu saldırılar sonrası Xbox Live tam anlamıyla kapanmamış ve yaşanan sorunlar da kısa süre sonra giderilmiş olsa da, Japon teknoloji devi Sony yaşanan sorunları gidermek konusunda bu kadar hızlı davranamadı.

PlayStation_Network

Xbox Live’in aksine tamamıyla ulaşıma kapanan PlayStation Network‘ü yeniden kullanıma sunmayı bir türlü başaramayan Sony, üç günlük bir bekleyişin ardından nihayet amacına ulaştı. PlayStation tarafından yayınlanan açıklamayla servisin yeniden kullanıma açıldığının duyurulması kullanıcıları sevindirmiş olsa da, bu sorun giderilene kadar geçen sürenin uzunluğu Sony’nin eleştirilerle karşılaşmasına neden oldu.

Üstelik aynı hacker grubunun daha bir ay önce PSN’i geçici bir süre için çökertmeyi başardığı göz önüne alındığında, bu tür saldırılara karşı gerekli önlemleri alma konusundaki yetersizlik endişe verici olarak değerlendiriliyor.

Microsoft Lumia 1330 Özellikleri Kesinleşti