PSN’in Hacklenmesi Sony’e 15 Milyon Dolara Mal Oldu

PSNin Hacklenmesi Sonye 15 Milyon Dolara Mal Oldu

2011 yılında yaşanan hacker saldırılarından etkilenen PSN kullanıcılarının açtığı dava, Sony’nin 15 milyon dolar ödemeyi kabul etmesiyle sona eriyor.

Japon teknoloji devi Sony‘nin PlayStation Network servisi 2011 yılında hackerların saldırısına uğramış ve bu saldırı sonucunda milyonlarca PSN kullanıcısının bilgileri hackerlar tarafından ele geçirilmişti. Yaşanan bu güvenlik açığının ardından kullanıcıların güvenini kazanmakta sıkıntı çeken Sony, oyunseverleri yeniden platforma çekebilmek için çeşitli promosyon kampanyaları yürütmüş ve hatta kullanıcılarına ücretsiz PlayStation 3 oyunları dağıtmıştı.

PlayStation_Network

Ancak PlayStation Network kullanıcılarının hackerlar tarafından ele geçirilmesiyle sonuçlanan bu saldırının ardından Sony‘nin attığı bu adımlar bazı kullanıcılar tarafından yeterli bulunmamış ve bu kullanıcılar firmaya karşı toplu bir dava açmışlardı. 2011 yılında başlayan bu tazminat davası bugüne kadar sürmüş olsa da, taraflar nihayet anlaşmış gibi görünüyor.

PSN‘de yaşanan bu güvenlik ihlalinden zarar gören PlayStation 3 ve Sony arasındaki davanın sonuçlanması için iki tarafın anlaştığı ve bu anlaşma sonucunda Sony’nin davalılara 15 milyon dolar ödeyeceği belirtiliyor. Ancak Sony‘nin bu ödemeyi nakit olarak değil, kullanıcılara ücretsiz PS3 ve PSP oyunları, ücretsiz PS3 temaları ve ücretsiz PS Plus üyelikleri sunarak yağacağı söyleniyor.

Uncharted Üçlemesi PlayStation 4 Yolunda