PSN ve Xbox Live Saldırıları Önlenebilirdi

Xbox Live ve PlayStation Network Saldiriya Ugradi

PSN ve Xbox Live’e erişimin kesilmesine neden olan saldırıdan sorumlu olan Lizard Squad grubu, gerekli önlemleri almayan Microsoft ve Sony’i suçladı.

Lizard Squad adını taşıyan hacker tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen DDoS saldırıları PlayStation Network ve Xbox Live‘e erişimin kesilmesine neden olmuş ve Noel tatilinde oyun oynamak isteyen kullanıcılar online hizmetlere erişememişlerdi. Özellikle Sony’nin bu sorunu giderme konusundaki yavaşlığı kullanıcılar tarafından eleştirilere sebep olurken, Lizard Squad cephesinden kullanıcıları daha da kızdıracak bir açıklama geldi.

Xbox Live ve PlayStation Network Saldiriya Ugradi!

Birçok PlayStation ve Xbox kullanıcısının bel bağladığı PSN ve Xbox Live servisilerinin oyun sezonu için en önemli günlerden birinde erişime kapanmasına neden olan saldırılar hakkında açıklamalarda bulunan Lizard Squad, bu siber saldırılarda Sony ve Microsoft’un da suçlu olduğunu iddia etti.

Sony ve Microsoft‘un gerekli önlemleri alarak bu tür saldırıları durdurabileceğini vurgulayan Lizard Squad üyesi, bu tarz güvenlik önlemleri için yeterince bütçe ayrıldığı taktirde DDoS saldırılarının işe yaramayacağını belirtti. Sony ve Microsoft’un güvenlik alanındaki çalışanlarını da eleştiren Lizard Squad, bu firmalara neyle karşı karşıya olduklarını bilen hackerları işe almalarını tavsiye etti.

Sony’den iPad Pro’ya Rakip Geliyor