Microsoft Telefon Üreticisi Kyocera’ya Dava Açtı

Kyocera

Kyocera’nın kendi patentlerini gerekli izinler olmadan kullandığını iddia eden Microsoft, Japon telefon üreticisine karşı yasal süreç başlattığını açıkladı.

Japon teknoloji firması Kyocera‘nın geçtiğimiz hafta Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress 2015 kapsamında Windows Phone işletim sistemini kullanan yeni bir akıllı telefon tanıtmış olması, firmanın Amerikalı teknoloji devi Microsoft’la birlikte çalıştığını düşündürmüştü. Ancak bugün yayınlanan yeni bir haber, iki firma arasındaki ilişkinin düşünüldüğü gibi olumlu olmadığını gösterdi.

Kyocera

Reuters tarafından yayınlanan bu habere göre Kyocera’nın kendi patentlerini ihlal ettiğini düşünen Microsoft, Japon teknoloji firmasına karşı yasal süreç başlattı. Microsoft’un bu iddiasının hedefinde ise geçtiğimiz hafta tanıtılan Windows Phone işletim sistemli yeni telefon değil, firmanın daha önce piyasaya sürdüğü Android işletim sistemli telefonlar yer aldı.

Konu hakkında konuşan Microsoft yöneticisi David Howard, Kyocera‘ya saygı duyduklarını ama firmanın kullandığı teknolojiler için gerekli lisansları alması gerektiğini söyledi. Microsoft’un başlattığı davada Kyocera suçlu bulunduğu taktirde, firmanın bir süre önce ABD’de satışa sunduğu üç farklı telefonunun satışlarını durdurması gerekecek. Ancak firmaya yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere bakılacak olursa Microsoft’u karşısına almak istemeyen Kyocera bu sorunları bir an öce anlaşarak çözmeye oldukça sıcak bakıyor.

Wolfenstein: The Old Blood Duyuruldu