PlayStation 5 ne kadar sattı? İşte yanıtı

Sony, Discord sohbeti PlayStation'a entegre edecek

Konsol sektörünün önde gelen isimlerinden Sony, PS5 satış rakamlarını açıkladı. Peki PlayStation 5 ne kadar sattı? İşte yanıtı.

Oyun sektörünü az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere yeni nesil konsollar geçtiğimiz yılın son çeyreğinde raflardaki yerini almıştı. Hem PS5, hem de Xbox Series tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de satışa çıktı. Fakat PS5 stokları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızlı bir şekilde tükendi.

Hali hazırda PS5 stokları hala yenilenmiş değil. Yenilenen stoklar saniyeler içerisinde tükendiği için tavsiye edilen satış fiyatı üzerinden PS5 satın almak ne yazık ki mümkün olmuyor.

Peki bunca stok sorununa rağmen Sony şimdiye kadar kaç adet PS5 sattı? Sony tarafından yapılan açıklamada PS5’in çıkışından itibaren geçen süre içerisinde 10 milyondan fazla satış gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca bu konsol için çıkmış olan oyunların satış rakamlarına ilişkin de açıklamalar yapıldı.

Sony Playstation 5 konsolu satışında rekor kırdı!

PlayStation 5 ne kadar sattı? İşte yanıtı

– InsomniacGames’ten Marvel’sSpider-Man: Miles Morales, satışa sunulduğu 12 Kasım 2020’den bu yana 6,5 milyon sattı.
– San Diego Studio’nun hazırladığı MLB® The Show™ 21, tüm platformlarda yakaladığı 2 milyon satış rakamıyla organizasyon tarihinin en hızlı satılan oyunu oldu. 16 Nisan 2021’de piyasaya sürülen oyun, 4 milyondan fazla oyuncuya ulaştı.
– Büyük beğeni toplayan Housemarque imzalı Returnal, 30 Nisan 2021’den bu yana 560 bin sattı.
– InsomniacGames’ten Ratchet & Clank: Rift Apart, satışa sunulduğu 11 Haziran 2021’den bu yana 1.1 milyon kopya sattı.

Sony Interactive Entertainment CEO’su JimRyan, “PS5’i bu kadar hızlı benimseyen tutkulu PlayStation hayranlarına ve inanılmaz oyun deneyimlerini platformumuza taşıyan yayıncı ve iş ortaklarımıza minnettarım” dedi. PlayStation 5’in önceki konsollara göre daha fazla kullanıcıya ulaştığını belirten Ryan, “PS5’e olan talep hala arzın üzerinde olduğu için önümüzde yapılacak çok iş var. Dünya genelinde oyun endüstrisini ve birçok sektörü etkileyen olumsuzluklar devam ederken, tedarik sağlamak SIE’nin bir numaralı önceliği olmayı koruyor” ifadesini kullandı.

Önümüzdeki dönemde PlayStation Studios’tan beklenen özel oyunlar arasında Santa Monica Studios’tan yeni God of War, Polyphony Digital’den Gran Turismo™ 7 ve Guerrilla Games’ten Horizon Forbidden West yer alıyor. SIE’nin iş ortaklarının merakla beklenen oyunları ise şöyle: Electronic Arts’tan Battlefield 2042, Bethesda’dan DEATHLOOP, Ubisoft’tan Far Cry®6 ve Ember Lab’den Kena: Bridge of Spirits.

Scarlett Johansson, Disney’e dava açıyor!