Elon Musk Epic Games’i haklı buluyor: İnternete küresel vergi çıkışı

Teknoloji sayesinde çok zengin olan insanlar

Bugünlerde tartışmaların merkezinde yer alan Elon Musk Epic Games’i haklı bulduğunu açıkladı. İnternette küresel vergilendirme yapılmaması gerektiğini savundu. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Apple ve Epic Games arasında devam eden mücadeleyi birçok kişi biliyor. Konuya hakim olmayanlar için kısa bir açıklama yapalım. Epic Games Fortnite gibi dünya çapında beğenilen oyunlarını App Store üzerinden kullanıcılara sunuyor. Apple bu uygulama üzerinden alınan tüm sistemler için yüzde 30 oranında komisyon kesintisi yapıyor.

Tesla ve SpaceX gibi markaların CEO görevini üstlenen Elon Musk konuyla alakalı son derece önemli açıklamalara yer verdi. Apple tarafından belirlenen tüm bu komisyonların internete küresel bir vergi getirmeyi amaçladığını söyledi. Twitter paylaşımları ile birlikte Apple ve Epic Games arasındaki tartışmalar iyice ateşlendi.

Elon Musk Epic Games’i desteklemeye devam edecek

Elon Musk genellikle kripto paralar hakkında tweet atıyor. Çoğu zaman Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin yaptığı faaliyetler ile alakalı paylaşımlarda bulunuyor. İlk defa Apple hakkında bu kadar kesin ve sert bir ifade kullandı.

Elon Musk Epic Games'i

Twitter platformunda Musk tarafından atılan tweet ile ilgili de birçok cevap geldi. Kullanıcılar Tesla araçlarının süper şarj girişlerinin değiştirilmesi ile ilgili engelleme kararının aynı mantıkla olduğunu düşünüyor. Bazı kullanıcılar ise çok daha ileri düzeyde paylaşımlar yaptı. Mesela Musk’a Apple rakibi bir marka kurması gerektiğini söyleyenler bile oldu.

Elon Musk otonom sürüş özelliği hakkında tuhaf açıklamalar yaptı

Apple ve Epic Games arasındaki mücadele çok daha sert bir şekilde devam edecek gibi görünüyor. Musk gibi ünlü girişimcilerin bu işe karışması durumu daha farklı bir boyuta taşıyacak. Peki sizce bu mücadeleyi kim kazanacak? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.