PlayStation 5 fiyatı ne kadar olacak?

PlayStation 5 fiyatı

PlayStation 5 fiyatı hakkında ilk sızıntılar gelmeye başladı. Bu nesilde rakibine fark üstüne fark atan Sony cephesi, PlayStation 5 fiyatı ile de rakiplerine adeta göz dağı verecek gibi görünüyor.

PlayStation 4’ün son demlerini yaşadığı bugünlerde gözler Sony cephesine çevrilmişti. Gamestop yetkilileri Sony’nin bu yıl karşımıza PlayStation 5 ile çıkacağına kesin gözüyle bakarken, yeni nesil için tüm analistler 2020 yılını işaret ediyordu. Bizim de 2020’nin ilk çeyreğinde tanıtılacağını düşündüğümüz PlayStation 5’in bugün de fiyatı sızdı.

PlayStation 5 fiyatı ne kadar olacak?

Bugün gelen bilgilere göre; PlayStation 5’in fiyatının 450 dolar ile 500 dolar arasında olması bekleniyor. Yeni nesile yakışır bir performans sergileyecek olan PlayStation 5, özellikleri ile oyuncuları adeta büyüleyecek.

PlayStation 5’te özelleştirilmiş 7nm üretim süreci ile üretilen 16 çekirdekli AMD Ryzen işlemci yer alacak. Grafik biriminde ise yine özelleştirilmiş 7nm ile üretilen 10 veya 12 teraflops gücünde GPU yer alacak.

PlayStation 5 oyunları şimdiden belli oldu

Söylenene göre Ray tracing özelliği PlayStation 5’te de yer alacak. 4K desteği olacak olan PlayStation 5, 24 GB GDDR6 RAM ile gelecek. Ancak bunun 4 GB’ı işletim sistemi tarafından kullanılacak. 2 TB HDD – NAND Flash ile gelmesi beklenen PS5 ile PS VR 2’nin de tanıtılması ve Dualshock 5’in direkt olarak VR için tasarlanacağı söyleniyor.

PlayStation 5 fiyatı