PlayStation 4 fiyatı iki katına çıktı! Peki neden?

playstation

PlayStation 4 fiyatı koronavirüs sonrası tam iki katına çıktı. Peki, bunun sebebi ne? Resmi satış fiyatları mı arttı yoksa fırsatçılar mı türedi?

Türkiye’de koronavirüs (COVID-19) salgının patlak vermesinden sonra bazı ürünlerin fiyatlarında artışlar yaşanmıştı. Bu artışlar genellikle kendilerine insan diyen ancak fırsatçılık yaparak bu kötü durumdan bile yararlanmaya, fayda sağlamaya çalışanlardan kaynaklandı. Stok sıkıntısı olmamasına rağmen PlayStation 4 fiyatı fırsatçılar tarafından fiyatı tam iki katına çıkarıldı.

Son dönemde perakende teknoloji mağazalarında ve internet sitelerinde PlayStation 4’ün satışı yapılmamaya başlamıştı. Bunun yerine diğer online alışveriş sitelerinde satılan konsol, 2.000 TL ila oyun ve aksesuarına göre; 2.600 TL arasında fiyata sahipti. PS4 Pro modelleri ise 3.000 TL ila 3.700 TL arasında gidip geliyordu. Ne olduysa oldu ve fırsatçılar bir anda dişlerini göstererek fiyatları ikiye katladı.

Konsol fiyatları neden artıyor? Zam mı geldi yoksa fırsatçılık mı yapılıyor?

2.000 TL seviyesindeki PS4 Slim modelleri bir anda 3.799 TL seviyesine çıktı. PS4 Pro modelinin fiyatı ise 3.000 TL‘den 5.350 TL seviyesine fırladı. Peki, yaklaşık iki kat zam yapan kim? PlayStation Türkiye’nin bu zamdan haberi var mı?

PlayStation 4 fiyatı

Yapılan bu zamlar ile PlayStation Türkiye‘nin uzaktan yakından alakası yok görünüyor. Bu tamamen “serbest pazar” diye öve öve bitiremedikleri sistemin bir parçası.

3. parti satıcılar daha önce ucuza aldıkları konsolları krizden yararlanarak iki katı fiyatına satarak kar elde etmek istiyor. Size tavsiyemiz bu fiyatlardan asla ama asla konsol almamınız yönünde olacak. Hele hele PS4 Pro düşünüyorsanız bu konsolun sıfırına maksimum vereceğiniz tutar 3.000 TL olmalı.

Crytek yeni Crysis oyunu mu geliştiriyor?

Aralık ayında yeni nesil konsollar satışa sunulacak. Dolar bu seviyede kalır 7 barajını aşmaz ise muhtemelen PlayStation 5 ülkemizde 5.000 TL banından satışa sunulacak. Bu yüzden paranızı böyle fırsatçılara kaptırmayın yeni nesili bekleyin.

Bu absürt fiyatlara PlayStation Türkiye‘nin müdahale etme şansı maalesef ki bulunmuyor. Umarız, herkesin eve kapandığı bu dönemde, insanlara yardımcı olmak adına bu 3. parti satıcılar vicdana gelir ve fiyatları makul seviyelere indirir. Bu dediğimize kendimiz bile inanmadık ama olsun.