Crytek yeni Crysis oyunu mu geliştiriyor?

Bilim insanları insan kasını

Crysis resmi Twitter hesabı üzerinden attığı tweet ile ortalığı karıştırmayı başardı. Peki, Crytek yeni Crysis oyunu mu geliştiriyor?

Bir döneme damgasını vuran Cevat Yerli ve Avni Yerli kardeşlerinin kurduğu Crytek firması, Far Cry ile adından söz ettirmeyi başarmıştı. Daha sonrasında ise seviye atlayan ve günümüzde bile konuşulan Crysis ile karşımıza çıkan Yerli kardeşler, yaşanılan bu süreçte bazı maddi zorluklar yaşamış ve yeni oyun üretemez olmuştu.

2012 yılından beri ses getirecek bir işe imza atamayan Crytek, sessizliğini bozacak gibi görünüyor. Crysis’in resmi Twitter hesabı üzerinden atılan “Veri alınıyor” isimli tweet ortalığı karıştırdı. Henüz detay paylaşmayan firmanın nasıl bir proje üzerinde çalıştığı ise büyük merak konusu.

Yüksek ihtimalle bu süreçte serinin yeni oyunu yani Crysis 4 duyurulmayacak. Ya seriye sil baştan (reboot) çekilecek ya da yeni nesil konsollar için remastered sürümleri duyurulacak. İkisinden birinin bile olması oyuncuları her türlü memnun edecek gibi görünüyor.

Yapılan bu duyurunun ne zaman karşımıza bir proje olarak çıkacağı ise şimdilik bilinmiyor. Ancak muhtemelen bu nesil yani PlayStation 4 ve Xbox One atlanacak direkt olarak PlayStation 5 ve Xbox Series X için geliştirilecek. Artık neslin sonuna geldiğimiz açıkça ortada. Bu saatten sonra eski nesil konsol almak büyük ölü yatırım olur. Size tavsiyemiz biraz daha bekleyip 2020 sonu direkt olarak yeni nesile geçmeniz yönünde olacak.

PlayStation Plus zammı Türkiye’e ertelendi!

Crysis’in yeni nesil konsolların yanı sıra PC’ye de geleceğini belirtelim. Ancak geçmişteki oyunları PC’de aşırı sağlam donanım istiyordu. GTX 1080 ekran kartı çıktığında bile hala bu oyun üzerinden testlerin yapıldığını belirtelim. Muhtemelen yine optimizasyon PC’de sağlanamayacak. Crysis’i yüksek ayarlarda ve akıcı bir şekilde oynayabilmeniz için RTX serisi bir ekran kartı modeline sahip olmanız gerekebilir.

Şimdilik oyun hakkında bilinen her şey bu kadar. Önümüzdeki günlerde detaylar gelmeye başladıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Peki, sizin yeni Crytek’ten beklentileriniz neler? Karşınıza nasıl bir oyun ile çıkmasını beklersiniz? Gelin yorumlarda hep birlikte tartışalım.