PlayStation 3’te yolun sonuna gelindi

ps3

2006 yılında oyun severlerin beğenisine sunulan PlayStation 3 mazi mi oluyor. İşte Sony’nin başarılı konsoluna dair son detaylar.

Sony, PlayStation 3’ü 2006 yılında satışa sunmuştu. Aslında PS3’ün son kullanıcıya ulaşması süreci beklenenden biraz daha sancılı olmuştu. Zira yaşanan bazı teknik sorunlar PS3’ün beklenenden yaklaşık olarak 1 sene daha gecikmeli çıkmasına neden olmuştu.

PlayStation 3, Microsoft’un o nesildeki konsolu Xbox 360’tan yaklaşık olarak 11 ay daha geç satışa sunulmuştu. Haliyle bu süreçte, piyasada tek eli oynayan Microsoft, önemli bir satış başarısına imza atmıştı. PlayStation 3’ün toplam satış rakamlarında Xbox 360’ı yakalaması ise yaklaşık olarak 6 sene sürmüştü.

Sonuç olarak PlayStation 3, bekleneni verebilen bir konsoldu. Belki de en çok sevilen Sony konsolu desek, sanırım pek de yanılmış olmayız. Fakat her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi, PS3’te de sona gelinmiş gibi görünüyor.

Zaten PS4’ün satışa sunulması akabinde bu cihaza olan talep hayli düşmüştü. Bu durumu göz önünde bulunduran Sony, Japonya’da aktif bir şekilde işleyen PlayStation 3 üretimini durdurma kararı aldı. Japonya’da 500GB’lık PS3 modelleri üretiliyordu.

Elbette PS3 üretimi tamamen sonlandırılmış değil. Zira üretim bandı bazı ülkelerde hala devam etmekte. Fakat PS3 satışlarının düşmeye devam etmesi halinde (ki bu kaçınılmaz) diğer üretim faaliyetlerinin de sonlandırılması bekleniyor. Zira Sony’nin bu tarz bir karar alması da pek şaşırtıcı olmayacaktır.