PlayStation 4 100 milyona koşuyor!

ps4

Sony’nin 2013 yılında satışa sunduğu konsolu PlayStation 4, son açıklanan rakamlara göre 94 milyondan fazla dağıtılmış durumda. İşte konu hakkındaki detaylar.

Sony’nin geçtiğimiz nesilde satışa sunduğu konsolu PlayStation 3, üretim ömrü boyunca 80 milyona yakın satmıştı. Sony’nin PlayStation 2 ile yakaladığı başarı sonrasında PlayStation 3’te oyun severleri kızdıran açıklamaları, cihazın satış rakamlarında geri kalmasına neden olmuştu.

Sony 600 dolardan satışa sunduğu PlayStation 3 için “parası yetmeyenler PlayStation 2 alsın” gibisinden bir açıklamada bulunmuştu. Sonuç olarak Xbox 360 satışları patlarken, PS3 satışları da Sony’nin elinde patlamıştı.

PS4 satışları 100 milyona yaklaştı

Japon konsol devi PS3’te düştüğü hatalara PlayStation 4’te düşmedi. Oyuncuları memnun edecek yaklaşımlar sergileyen Sony, bu neslin açık ara şampiyonu olmayı şimdiden garantiledi.

Japon oyun devinin geçtiğimiz çeyrek için yaptığı açıklamada dağıtım miktarının 94.2 milyona ulaştığı kaydedildi. Elbette bu dağıtım miktarı, konsolun satış miktarı anlamına gelmiyor. Yani şu anda dünya genelinde evlerde ve mağazalarda satılmayı bekleyen 94.2 milyon PS4 bulunuyor.

Bu rakamın Sony için önemli bir başarı olduğunu kabul etmek gerekiyor. 4 milyon PS4’ün mağazalarda beklediğini varsayarsak, şimdiye kadar 90 milyon PS4 satıldığını söyleyebiliriz.

PlayStation 4’ün 2020 sonuna kadar 100 milyon satış rakamını aşması pek de sürpriz olmayacaktır. Yeni nesil konsolların 2020’den önce çıkmayacağını varsayarsak, PS4 satışları bir süre daha belli tempoda devam edecektir.

Nintendo Switch 2019 hakkında tüm detaylar